Изкуствено измислен повод - така възстановеният на поста председател на

...
Изкуствено измислен повод - така възстановеният на поста председател на
Коментари Харесай

Цветан Цветков: Бях отстранен от Сметната палата заради критични доклади за публични предприятия

" Изкуствено фиктивен мотив " - по този начин възобновеният на поста ръководител на Сметната палата Цветан Цветков дефинира повода за отстраняването му преди половин година.

Вчера Конституционният съд се произнесе с решение, с което разгласи за противоконституционно решение на Народното събрание от 20 януари тази година за освобождението на ръководителя на Сметната палата. Така Цветков беше възобновен на поста.

" Това беше така наречен скандал " Nexo ", при който нямаше никакво позволено нарушаване от Сметната палата. Тези дарения, които бяха получени от една политическа партия - " Да, България ", бяха оповестени в единния указател по Изборния кодекс на Сметната палата и станаха притежание на обществеността ", съобщи Цветков по Българска национална телевизия.

Според Цветков същинската причина за отстраняването му са били сериозните отчети за някои обществени предприятия и организации, които са изпратени в Прокуратурата. Цитира данни, съгласно които 37 отчета за нарушавания са изпратени до прокуратурата за 6 години от неговото ръководство.

" Докадите на " Автомагистрали " и " Монтажи " са в прокуратурата. Този на " Автомагистрали " към този момент близо 2 години е в прокуратурата ", съобщи Цветан Цветков.

По думите му няма никаква информация какво се случва по тези отчети.

Определи като " комплициран проблем " обстоятелството, че в този момент бива възобновен на постта, макар че е бил с изминал мандат, когато е бил отхвърлен. По думите му неговата наследница на поста Горица Грънчарова - Кожарева не е полагала клетва и това дава възможностт нейните актове да бъдат атакувани в съда от заинтригуваните лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР