Изкуственият интелект в момента може да взима решения на базата

...
Изкуственият интелект в момента може да взима решения на базата
Коментари Харесай

Google създаде изкуствен интелект с въображение

Изкуственият разсъдък сега може да взима решения въз основата на информацията, с която разполага по даден проблем. Инженерите от плана DeepMind на Гугъл обаче са основали логаритъм, който на процедура има въображение и може да си показва разнообразни обстановки и дейности, оповестява самата компания.
Системата употребява невронна мрежа, която е подготвена да употребява всякаква налична информация, която реши, че може да ѝ е потребна. Това ѝ разрешава да основава, прави оценка и следва лични проекти. Те пък се базират на " въображението " на системата, посредством което тя е планувала разнообразни обстановки и следствията от другите дейности, които тя би подхванала.

Алгоритъмът може и да избира по какъв начин тъкмо да употребява своето въображение. Например дали да проучва следствията от всяко деяние по настрана или да планува резултата от серия свързани дейности. Може да си сътвори и " дърво на въображението ", в което след всяко деяние може да си показва нова обстановка с нови дейности.

Инженерите на Гугъл са тествали качествата на изкуствения разсъдък посредством играта Sokoban и по-късно посредством игра с галактически транспортен съд, който би трябвало да се направлява през избрани направления. И в двете игри системата с включено " въображение " се е справила по-добре от тази без сходна функционалност.

Разбира се, качествата на въображението на DeepMind към момента не могат да се мерят с тези на индивида. Все отново това е следващата значима стъпка в развиването на изкуствения разсъдък и опциите му да се оправя в най-различни обстановки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР