Изкуственият интелект ще отнеме ли работата ми? Това е все

...
Изкуственият интелект ще отнеме ли работата ми? Това е все
Коментари Харесай

Ще успее ли изкуственият интелект да измести гейминг програмистите?

Изкуственият разсъдък ще отнеме ли работата ми? Това е все по-често задаван въпрос за доста хора от креативните промишлености. Темата беше на вниманието на доста хора по време на тазгодишната Конференция на разработчиците на игри в Сан Франциско. Изкуственият разсъдък беше звездата на тазгодишното ревю, защото разработчиците на игри демонстрираха приложения, които варират от комплицирани държания на героите до динамично генериране на света.
Виждали сте персонажи във виртуални светове и игри. Това, което ние вършим, е да им предоставим опция за разум, доста сходен на човешкия, тъй че в този момент те могат да схващат какво казвате и да проучват околната среда.
Пурненду Мухердже, създател и основен изпълнителен шеф на Convai

Тези достижения са на път да преобърнат гейминг преживяването, предлагайки на играчите невиждани равнища на взаимоотношение и натурализъм. Докато студиата разкриват своите новаторски функционалности и благоприятни условия, основани на изкуствен интелект, в залите на конференцията се усеща както неспокойствие, по този начин и терзание. Нийл Джоунс неотдавна е изгубил работата си и споделя, че за доста хора е мъчно да си намерят нова.
Наистина е тъжно по какъв начин хората посвещават живота си на гейминг промишлеността и по какъв начин внезапно се обръща обстановката и те се отървават от теб.
Нийл Джоунс, уволнен разработчик на игри

С повече от 20 000 съкращения от 2022 година насам, завоят на промишлеността към изкуствения разсъдък породи опасения измежду някои от известните лица в сектора. Няколко работен групи бяха разполагаем, с цел да насърчат повече синдикати да защитят разработчиците.

„ Наистина е тежко да виждаме всички съкращения. Сърцераздирателно е. Всички ние сме имали другари, които са изгубили работата си. И е доста обезсърчително да се види. Нещо, което можете да създадем със синдикатите в този момент, е да преговаряте за изискванията, които компанията би трябвало да одобри, преди да се стигне до уволняване “, показва Риана Айхнер – член на Съюза на американските служащи в региона на връзките.

Интегрирането на изкуствения разсъдък в промишлеността дава обещание нова епоха на игрови благоприятни условия, само че предизвикването се състои в това да се ориентираме в тази промяна, като в същото време запазим препитанието на тези, които вдъхват живот на виртуалните светове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР