Изкуственият интелект постепенно превзема борсовата търговия(снимка: CC0 Public Domain) Трима бивши

...
Коментари Харесай

AI система ще носи печалба от търговия с акции и криптовалути


Изкуственият разсъдък последователно завладява борсовата търговия
(снимка: CC0 Public Domain)

Трима някогашни чиновници на известната AI компания DeepMind се пробват да основат система с изкуствен интелект , която да влага интелигентно в акции и криптовалути.

Мартин Шмид, Рудолф Кадлец и Матей Моравчик напуснаха DeepMind, благосъстоятелност на Alphabet, през януари, с цел да основат EquiLibre Technologies. Преди това триото работеше в IBM и през 2017 година създаде неестествен разсъдък, наименуван DeepStack. Той стана първият AI, кадърен да побеждава професионални покер-играчи в някои типове игра.

Сега тримата се стремят да приложат някои от тези концепции на финансовите пазари. „ Нашата концепция е, че вместо да играят покер, логаритмите ни ще играят алгоритмична търговия ”, споделя Шмид пред CNBC. „ Наред с тов гледаме и към криптовалутите ”.

Шмид, Кадлец и Моравчик имат намерение да употребяват техника, известна като „ подсилващо образование ”, с цел да упражняват AI системата да купува и продава акции и по този метод да осъществя облага. Обучителният способ включва образование на AI за реализиране на съответна цел (било то продобиване на партия шах или забелязване на израстък на мамограма), като му се дава премия всякога.
още по темата
Всъщност EquiLibre Technologies не е пионер в тази област, Тя ще се конкурира с други алгоритмични артикули за неестествен разсъдък, направени за пазаруване и пласиране на акции – Candlestick и Yuyostox.

„ По-голямата част от търговията там към този момент е алгоритмична ”, споделя Шмид. „ Ние просто желаеме да създадем по-добри логаритми от тези, които към този момент са налице ”.

В дълготраен проект EquiLibre Technologies се надява или да употребява своя AI, с цел да сътвори нов хедж-фонд, или да го продаде на огромна институционална банка или различен вложител.

Редица рискови капиталисти към този момент са подкрепили EquiLibre Technologies. „ Моето схващане е, че постоянно има повече пари, в сравнение с започващи компании ”, споделя Шмид по този мотив. „ Рисковите капиталисти се затрудняват да намерят положителни започващи компании ”.

Но, съгласно Шмид, група експерти, които са работили в Гугъл или IBM, биха били добър избор за множеството инвеститори. Според него, екипът на DeepMind има и добра мрежа от механически контакти, които евентуално биха могли да са от изгода.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР