Изкуственият интелект под формата на чатбот е заплаха за традиционното

...
Коментари Харесай

И във Франция забраняват ползването на ChatGPT


Изкуственият разсъдък под формата на чатбот е опасност за обичайното обучение
(снимка: CC0 Public Domain)

Нашумелият бот с изкуствен интелект ChatGPT среща сериозен отпор в просветителните среди и креативната общественост, които виждат в негово лице за плаха за активността си. Поредна възбрана за потреблението на AI инструмента стана факт във Франция.

Институтът за политически проучвания (Sciences Po), една от водещите просветителни институции във Франция, забрани потреблението на ChatGPT, с цел да предотврати измами и плагиатство, заяви Ройтерс.

Безплатната платформа ChatGPT генерира текстове по поискване в съвсем всеки формат и на съвсем всяка тематика: публикации, есета, анекдоти и даже лирика. Това поражда опасения в разнообразни промишлености по отношение на плагиатството.
още по темата
Институтът Sciences Po е изпратил имейл до всички свои студенти и преподаватели със възбрана за прилагане на ChatGPT и всевъзможни други принадлежности, основани на изкуствен интелект. Изключение вършат творбите, директно свързани с AI технологиите.

Не е известно по какъв начин ще се следи осъществяването на заповедта. Но управлението на Sciences Po предизвестява, че наказването за нарушение на тази възбрана може да бъде най-тежко – до изключване от образователното заведение или даже отнемане от опцията студентът да получи висше обучение във Франция.

ChatGPT, споделят от управлението на института, повдига значими въпроси по отношение на измамите и плагиатството. Подобни забранителни решения бяха взети преди този момент в образователни заведения в Ню Йорк и Сиатъл.

Междувременно Microsoft удостовери желанието си да влага 10 милиарда $ в разработчика на ChatGPT – компанията OpenAI, а основният изпълнителен шеф на Nvidia – Дженсън Хуанг към този момент е спечелил 4,6 милиарда $ от този план.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР