Изкуственият интелект пише по-добри курсови работи от студентите, съобщи ДПА,

...
Изкуственият интелект пише по-добри курсови работи от студентите, съобщи ДПА,
Коментари Харесай

Студенти срещу ChatGPT: Кой пише по-добри курсови работи

Изкуственият разсъдък написа по-добри курсови работи от студентите , заяви ДПА, базирайки се на научно проучване, оповестено в " Сайънтифик рипортс ".

Според резултатите от проучването ChatGPT догонва или надминава достиженията на студентите по компютърни науки, политически проучвания, инженерни науки и логика на психиката.

Резултатите от проучването сочат , че съвсем 74 % от студентите биха употребявали ChatGPT, с цел да подкрепят оценките си. Според 70 % от преподавателите това е плагиатство.

В рамките на проучването преподаватели от 32 курса в Нюйоркския университет в Абу Даби са задали на студенти 10 писмени въпроса. На ChatGPT е предоставено да даде отговори на същите въпроси.

Изследването демонстрира, че изкуственият разсъдък реализира еднакъв или по-висок резултат в съпоставяне със студентите в 12 от 32 курса. Математиката и стопанската система са единствените две дисциплини, в които студентите превъзхождат ChatGPT .

Разликата в равнището на студентите и ChatGPT е доста по-малка във връзка с въпроси , изискващи високо равнище на знание, в съпоставяне със случаите, когато се изискват междинни равнища.

ChatGPT превъзхожда студентите във връзка с фактологията и отстъпва в творчеството и при подвеждащите въпроси.

Според научния отчет има консенсус сред преподаватели и студенти за използването на ChatGPT като потребен за образованието. Според студентите те биха оставили на изкуствения разсъдък рутинните задания, с цел да се съсредоточат върху изобретателната работа.

Според преподавателите по компютърни науки от университета проучването демонстрира, че задаването на домашна работа ще бъде съществено предизвикателство в епохата на изкуствения разсъдък и има потребност от регулации в използването му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР