Изкуственият интелект може да убие човешката раса и човечеството да

...
Изкуственият интелект може да убие човешката раса и човечеството да
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да убие човешката раса и човечеството да изчезне

Изкуственият разсъдък може да убие човешката раса и човечеството да изчезне. За това предизвестяват специалисти от Оксфордския университет, написа Daily Mail.

Усъвършенстваният изкуствен интелект може един ден да " убие всички “ – и няма да можем да създадем нищо, с цел да го спрем, предизвестяват учените.

Експерти от Оксфордския университет споделят, че когато изкуственият разсъдък в последна сметка стане по-интелигентен от нас, евентуално ще съставлява толкоз огромна опасност, каквато човечеството беше за птиците Додо.

Достигането на този стадий – прочут като гигантски изкуствен интелект – може да бъде реализирано до края на века, споделиха те пред Комитета за научни проучвания и технологии. Предупреждавайки за " дословна конкуренция във въоръжаването “ сред националните страни и софтуерните компании, Майкъл Озбърн, професор по машинно образование, прикани за световно контролиране, което да спре софтуерните компании да основават извънконтролни системи, които в последна сметка биха могли да " отстраняват цялата човешка раса “. Доказателствата бяха изслушани като част от държавно следствие на рисковете, подбудени от изкуствения разсъдък и по какъв начин може да се употребява по етичен и виновен метод.

В първата си сесия обаче докторантът Майкъл Коен предизвести, че няма ограничавания за това какъв брой надалеч може да напредне изкуственият разсъдък. " Мисля, че мрачният сюжет е реален, защото изкуственият разсъдък се пробва копира това, което прави хората специфични “.

" Така че, в случай че успеем да реализираме това с технологията, тогава несъмнено това ще съставлява също толкоз огромен риск за нас, колкото сме представлявали ние за други типове, като птиците Додо. “

Предсказанията за края на света имат тревожни паралели със сюжета на научнофантастичния блокбастър Матрицата, в който човечеството е задължено на интелигентните машини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР