Изкуственият интелект може да има огромни приноси в сферата на

...
Изкуственият интелект може да има огромни приноси в сферата на
Коментари Харесай

СЗО публикува принципите на етичното използване на ИИ в здравеопазването

Изкуственият разсъдък може да има големи приноси в областта на опазването на здравето – на процедура с помощта на него за първи път в човешката ни история, медицината има вероятността да съумява да предсказва дейно огромна част от болесттите, още преди те да са се развили до тежка патологична фаза, както и да предлага способи за предотвратяването на последното. И въпреки и това да не е единственото приложение на технологията в областта на здравето, то единствено тя е задоволителна, с цел да ви увери в големия проучвателен интерес в тази тенденция.

Именно заради последния, Световната здравна организация разгласява документ с насоки, очертаващ шест основни правилото за етичното потребление на изкуствения разсъдък в областта на опазването на здравето. Двадесет специалисти са прекарали две години в създаването на управлението, което на процедура съставлява първия консенсусен отчет по отношение на етиката на ИИ в здравните заведения.

Докладът акцентира и обещанията, които ИИ и неговия капацитет дават, да оказват помощ на лекарите да лекуват високоефективно пациенти от региони с лимитирани запаси. Но също по този начин акцентира, че технологиите с ИИ могат да бъдат изключително огромни провокации, изключително в страните със междинни и ниски приходи, и че държавните управления и регулаторните органи би трябвало деликатно да употребяват къде и по какъв начин изкуствения разсъдък се употребява в областта на здравето.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР