Изкуственият интелект е тук, което означава, че и бъдещето е

...
Изкуственият интелект е тук, което означава, че и бъдещето е
Коментари Харесай

Добри Митрев, БСК: Обявяването на цените в лева и евро е хубаво да стане по-рано

Изкуственият разсъдък е тук, което значи, че и бъдещето е тук. Бързината, с която настава изкуственият интелекет, е изключителна. Това е като откриването на огъня от първобитния човек, т.е. трансформира хода на еволюцията. Това е нещо, което може да помогне и на човечеството, и на бизнеса, само че може да се отрази трагично, в случай че ние, хората, не постъпим вярно. Това съобщи в ефира на Nova News Добри Митрев, ръководител на УС на Българската стопанска камара (БСК).

По думите му ръководството на изкуствения разсъдък би трябвало да бъде отговорност на цялото ни общество, с цел да можем да намерим салдото сред технологиите и човешкото битие.

Митрев означи, че е значимо още от в този момент да се отсеят специалностите на бъдещето.

Това би трябвало да е една доста амбициозна стратегия – хората би трябвало да бъдат осведомени. Самите университети добре осъзнават тази необходимот и доста от тях работят по тематиката. Трябва да има студенти в такива специалности, които ще бъдат търсени на пазара на труда в идващите 10-20 години, изясни работодателят.

По тематиката за еврозоната Добри Митрев счита, че оповестяването на цените в лв. и евро е „ хубаво да стане по-рано “, с цел да може хората да бъдат спокойни.

„ Няма да има повишаване на цените, тъй като сме в паричен съвет и левът е привързан с еврото, както преди време беше привързан с немската марка. Но и самата България би трябвало да показва предпочитание, че желае да бъде част от еврозоната “, посочи той.

Относно приемането на страната ни в Шенген по въздух и вода Митрев дефинира това като „ пробив “, само че означи, че същинската стопанска система на България се случва през сухоземните граници, а не толкоз по въздух и вода.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР