Изкуственият интелект да стане част от учебните програмиФорум в Букурещ

...
Изкуственият интелект да стане част от учебните програмиФорум в Букурещ
Коментари Харесай

Нуждаем се спешно от напредък в цифровите умения

Изкуственият разсъдък да стане част от образователните стратегии

Форум в Букурещ разиска цифровата тактика в Европейски Съюз след 2020 година (източник: МТИТС)

България има капацитет за развиване на високопроизводителни калкулации като приложения в региона на медицината и генетиката, което ще докара до изгоди за страните от района. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на Неформален съвет на министрите на Европейския съюз по телекомуникации в Букурещ, Румъния.

Необходими са незабавни старания за възстановяване на цифровите умения и за включване на подготовката за работа с изкуствен интелект в образователните стратегии и професионално образование на всички равнища, сподели министър Желязков по време на форума, в границите на който бе разисквана Цифровата тактика след 2020 година

Подпомагането на дребните и междинни предприятия да възприемат и употребяват нови технологии за изкуствен интелект е друга посока, в която би трябвало да се работи. Според министъра, основна упоритост следва да бъде повишението на равнището на цифровизиране на тези компании, с цел да се усъвършенства и тяхната конкурентоспособност, което ще подсигурява, че никоя страна не изостава.

5G технологиите и изкуственият разсъдък са динамична среда, която слага съществени провокации пред сигурността на цифровото пространство и в тази сфера са нужни обединени старания и засилено съдействие сред страните членки, сподели още Росен Желязков.
още по тематиката
Според него, Европейски Съюз следва да се стреми не толкоз да е пионер в света в разгръщането на нови технологии, а по-скоро да се насочат напъните върху това, в което Европа е по-добра от другите континенти – като по-високо качество на услугите и покритието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР