Изкуственият интелект Copilot вече е тясно интегриран в Windows компютрите(снимка:

...
Изкуственият интелект Copilot вече е тясно интегриран в Windows компютрите(снимка:
Коментари Харесай

Microsoft пусна Surface компютри със специален клавиш за Copilot AI


Изкуственият разсъдък Copilot към този момент е тясно интегриран в Windows компютрите
(снимка: Microsoft)

Microsoft разкри първите си Surface компютри със специфичен Copilot бутон на клавиатурата за бърз достъп до фирмения AI чатбот, следвайки заричане, обещано през януари тази година. Иновацията идва с моделите Surface Pro 10 и Surface Laptop 6 за бизнеса.

Добавянето на бутона вляво от клавишите със стрелки съставлява най-голямата смяна в компютърната клавиатура от десетилетия, означи CNBC в репортаж за новите компютри. По-рано Lenovo, Dell и HP също оповестиха компютри с Copilot клавиши.

В предишното Surface беше проява на това какво може да прави един компютър с Windows. Сега Microsoft се пробва да формулира удобството да имаш генеративен изкуствен интелект с едно натискане на клавиш с двата си нови модела: Surface Pro 10 и Surface Laptop 6 за бизнеса.
още по темата
Когато хората вкарат няколко думи в Copilot, който се основава на AI модели от OpenAI, поддържана от Microsoft, сървърите в отдалечени центрове за данни правят нужната компютърна работа, с цел да генерират отговор.

Microsoft назовава тези нови машини AI лични компютри. Новият бутон, който разрешава на потребителите да отварят панела Copilot когато и да е от дясната страна на екрана, оказва помощ за AI преживяването, дружно с хардуера. Всеки компютър се доставя с процесор Intel Core Ultra, съдържащ специфичен блок за невронна обработка, или NPU. Surface компютрите разполагат с NPU от 2019 година

Тези NPU дават преимущества като по-бързи отговори и нараснала сигурност. Наскоро добавените AI функционалности в Windows 11, като автоматизирано транскрибиране на аудио и симулация на зрителен контакт по време на видео диалози, работят на NPU, което освобождава останалата част от процесора за други задания.

Новите Surface компютри разполагат със специфичен бутон за бърз достъп до чатбота
(снимка: Microsoft)

Анонсът на AI компютрите от Microsoft идва две седмици след Apple показа преносими компютри MacBook Air с надграден ускорител Neural Engine в персонализирания M3 чип. „ MacBook Air продължава да бъде най-хубавият потребителски преносим компютър в света за AI ”, съобщи Apple.

Новите Surface Pro и Surface Laptop стартират от $1199 и могат да бъдат конфигурирани с до 64GB RAM и 1TB място за предпазване. Те са налични за предварителна поръчка на някои пазари и ще се доставят от 9 април.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР