Изкуственият интелект ChatGPT в момента се използва за различни цели

...
Изкуственият интелект ChatGPT в момента се използва за различни цели
Коментари Харесай

ChatGPT беше използван за първи път от съдия в съда – какво решение взе AI?

Изкуственият разсъдък ChatGPT сега се употребява за разнообразни цели — само че никой не е очаквал това да е в съда.

Съдия от Апелативния съд назова ChatGPT необикновено потребен, откакто употребява функционалностите му, с цел да напише част от решението си по дело.

Лорд Джастис Биърс, който е профилиран в правото на интелектуалната благосъстоятелност, сподели, че е употребявал инструмента за написването на правосъдно решение. Това оповестява Telegraph.

Говорейки на конференция пред Обществото от адвокати, Джастис Биърс е споделил, че ChatGPT и сходните на него стратегии с изкуствен интелект имат „ огромен капацитет “.

„ Мисля, че това, което е най-интересно, е опцията да поискате от тези езикови модели да обобщят информацията. Това е потребно и ще бъде употребявано и мога да ви кажа, че съм го употребявал. Поемам цялостна персонална отговорност за това, което влагам в моето решение. Не се пробвам да трансферира отговорността на някой различен. Всичко, което той направи —,това е задача, която аз щях да извърша, знаех отговора и можех да го приема като допустим “ — отбелязва той.

Това е първият прочут случай на член на английската правосъдна система, употребяващ чатбот с изкуствен интелект, с цел да напише част от правосъдно решение. ChatGPT, сходно на доста други принадлежности, които включват изкуствен интелект, продължава да набира известност по целия свят. Но има и доза нерешителност — тъй като в един миг хората имат вяра, че просто ще бъдат сменени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР