Изкуственият интелект (AI) постепенно превзема всички сегменти на технологиите. Затова

...
Изкуственият интелект (AI) постепенно превзема всички сегменти на технологиите. Затова
Коментари Харесай

Intel подготвя AI процесори за масовите компютри

Изкуственият разсъдък (AI) последователно завладява всички сегменти на технологиите. Затова хардуерът би трябвало да се приспособява и да разполага с нужните качества да отговори на условията.

AI има някои по-специфични потребности, по тази причина производителите на процесори прибавят профилирани модули към чиповете. Такива са проектите и на Intel, които приготвят идващото потомство на процесорите за лични компютри.

То се споделя Meteor Lake, като би трябвало да излезе на пазара до края на тази година. Чипът ще усъвършенстван за AI задания, като ще може да форсира работата на умните логаритми. Например за различаване на индивида в кадър и по-бързо и точно замъгляване на фона по време на видеоразговори.

Идеята е по-голяма част от дилемите да се правят локално на устройството, вместо да се изпраща информация и да се разчита на център за данни. Това ще усъвършенства сигурността и отбраната на персоналните данни, като ще понижи и натоварването за интернет мрежите.

Разбира се, Meteor Lake няма да размени напълно потребността от центрове за данни. Те ще продължат да са нужни за много AI задания.

Meteor Lake ще оказва помощ за по-леките задания, като ще е усъвършенстван и за преносими компютри. Той ще се опита да комбинира енеригйна успеваемост с изчислителна мощност и ще бъде първият невронен процесор за образна обработка. Intel възнамерява да достави " милиони " Meteor Lake чипове през идната година, с което да разпространява и улесни навлизането на умни логаритми към потребителите.

Чипът ще е отговор и на процесорите на Apple, които конкурират моделите на Intel. Освен това е усъвършенстван за Windows 11, споделя компанията.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР