Изкуствен интелект може да предвиди една година предварително къде липсата

...
Изкуствен интелект може да предвиди една година предварително къде липсата
Коментари Харесай

Изкуствен интелект може да предвиди къде ще избухнат конфликти за вода

Изкуствен разсъдък може да планува една година авансово къде неналичието на вода ще докара до спорове. Инструментът е създаден от холандската организация Water, Peace and Security partnership (WPS), споделя организация " Ройтерс ".

Интелектът следи водните ресурси по света и обществени, стопански и демографски данни, с цел да може да планува евентуални рецесии. По време на опитите той е планувал три четвърти от обвързваните с вода спорове в делтата на река Нигер. Тази година той би трябвало да бъде публикуван и обществено.

Прогнозите ще разрешат преди експлоадирането на споровете да стартира разговор, който да ги ограничи или реши, споделя Сузан Шмейер от Делфтския институт за обучение за водата. Предишните опити за сходни предвиждания са се проваляли, тъй като аргументите за споровете са разнородни и характерни за местността.

" Машинното учене е способно да открие шаблони в данните там, където хората не могат ", показва Чарлс Айсланд от Института за международни запаси, който също работи по тази система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР