"Изкушението Темида" е новата книга на дългогодишния съдия и бивш

...
"Изкушението Темида" е новата книга на дългогодишния съдия и бивш
Коментари Харесай

Съдия от Видин издаде нова книга

"Изкушението Темида " е новата книга на дългогодишния арбитър и някогашен ръководител на Видинския областен съд Цветан Кръстев. В нея са събрани негови изявления, излизали през последните пет години на страниците на вестник "Видин ". Част от тях са отдадени на работата на прокуратурата и на основния прокурор Иван Гешев.
"Това ми е обичана тематика, тъй като в случай че желаеме да имаме правораздаване в България, колкото и някои да се пробват да ни убеждават, до момента в който господин Гешев е отпред на Върховна касационна прокуратура, съм уверен, че ние присъди по високите етажи на властта няма да имаме... Докато е този Висш правосъден съвет /ВСС/ няма по какъв начин да бъде освободен. Виждате, вършат се всякакви фокуси, едвам може да се забави във времето. Но този Висш съдебен съвет, който го е избрал с такова болшинство, просто няма по какъв начин да го освободи. В това съм безусловно уверен. Аз мисля, че настоящето ръководство просто сгрешиха, трябваше да тръгнат с смяна във Висш съдебен съвет. Това можеха да го създадат, там не е належащо да се пипа Конституцията. "
Освен материали на правна тема, в "Изкушението Темида " са събрани и публикации за видинския съд и за съдиите, от които Цветан Кръстев споделя, че се е учил на право. Сборникът излиза пет години след книгата "За времето, когато бях арбитър и преди този момент ", в която дългогодишният магистрат наблюдава историята на съда, измененията в обществено-политическия живот и работата си като арбитър.
Представянето на книгата "Изкушението Темида " ще се състои на 8 април, когато Цветан Кръстев ще означи и своята 75-годишнина. Събитието ще стартира от 17:30 часа в залата за изяви на видинската библиотека. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР