Изкушени от театъра и изкуствата потребители на две услуги от

...
Изкушени от театъра и изкуствата потребители на две услуги от
Коментари Харесай

Потребители на социални услуги с безплатни билети за бенефиса на Косьо Станев

Изкушени от театъра и изкуствата консуматори на две услуги от дом „ Св. Димитър Басарбовски “ в Русе ще посетят гратис бенефиса на артиста Косьо Станев, с постановката „ Боряна “ от Йордан Йовков, на режисьора Бойко Богданов.

Пиесата ще се играе на 9 ноември, от 19.00 часа, на Голяма сцена в Доходното здание. С нея артистът Косьо Станев отбелязва своята 70 годишнина.

Жестът на управлението и актьорите от държавна такса „ Сава Огнянов “ е за приобщаване към театралното изкуство на хора, които по един или различен метод са изгубили опция да посещават разнообразни постановки. В дома има хора, които са с изявени креативен заложби - рисуват, пишат акростихове и рисуват картини.

„ Русе е измежду водачите в страната по даване на обществени услуги. От юли 2022 година работят две нови действия ориентирани към хората с деменции и тези с психологични болести. “, разяснява Катя Петрова, шеф Дирекция „ Хуманитарни действия “- Община Русе. В постройката на някогашния дом „ Св. Димитър Басарбовски “ са разкрити два центъра в поддръжка на тези хора.

„ Ние благодарим на театъра за билетите, а Дирекцията ще обезпечи превоза на искащите да гледат „ Боряна “ и бенефиса на Косьо Станев. “, добави Катя Петрова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР