Изкоп на новострояща се сграда в центъра на Варна застрашава

...
Изкоп на новострояща се сграда в центъра на Варна застрашава
Коментари Харесай

Изкоп на строеж застрашава паметник на културата във Варна

Изкоп на новострояща се постройка в центъра на Варна заплашва околните къщи, една от които е монумент на културата, алармират хора от региона, оповестява.

Клементина Минева живее в съседство с парцела, в който стартира нов градеж. Жената се тормози, че може да бъдат подкопани основите на околните здания, едната от които е монумент на културата.

“Аз приказвах с багериста и му споделих, че подкопава стената. Той сподели, че нищо не разбирам, по този начин се строяло ”, споделя Клементина Минева.

Преди дни, обаче, опасенията на Климентина стават действителност.

“В 6.30 часа се чу един голям тътнеж и като слязох долу, видях, че нашата стена е паднала дружно с оградата. Долу имаше доста вода, обадих се на 112 да дойдат ”, споделя Минева.

От Община Варна се отзовават на сигнала и откриват, че построените отвесни стени на изкопа не са били обезопасени, в резултат на което една от тях се е свлякла. Незабавно е издадено наставление архитект и конструктор да дадат инструкции на място, по какъв начин да се укрепи изкопът. За нарушаването е формиран акт, а глобата е сред 1000 и 5000 лв..

“Сега доста се колебая, че границите ще бъдат същите, които ние сме създали. Те ще ни вземат част от двора ”, тормози се Клементина Минева.

От Община Варна обявиха, че все още на инспекцията им е изпълнено силово подсилване на основите на застрашената постройка, което подсигурява устойчивостта ѝ. Допълват, че след създаване на стоманобетонните стени, целостта на прилежащите парцели ще бъде възобновена.

Собственикът на строителната компания Атанас Атанасов изясни пред екипа на телвизията, че извършва прецизно строителните проекти и няма да се стигне до неприятни произшествия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР