Изключвам възможността Цветан Цветанов да започне да работи за друга

...
Изключвам възможността Цветан Цветанов да започне да работи за друга
Коментари Харесай

Политолози: Цветан Цветанов няма да стане част от друга партия


Изключвам опцията Цветан Цветанов да стартира да работи за друга партия. Това сподели политологът Димитър Ганев в ефира на „ Здравей, България” по Нова тв.

„ Това е човек, който в продължение на 12 години е вкоренил себе си в нея. Ако той влезе в различен политически план, това значи той да стартира война с Борисов. На този стадий няма индикации за това категорично”, добави той.

Според него оставката на Цветанов е началото на развой на замяна в ГЕРБ. „ От такава смяна недвусмислено има потребност. От 2007 година тази партия господства в локалната власт. 12 години по-късно е доста мъчно да аплайваш за доверието на жителите, откакто 12 години към този момент са видели много от твоите резултати – тук-там положителни, тук-там – не”, изясни политологът.

„ Ако Борисов тръгне на война със структурите, лоялни на Цветанов – това ще бъде братоубийствена война, която ще нанесе огромни вреди на ГЕРБ”, добави той.

Политологът Кольо Колев счита, че в случай че Цветан Цветанов реши да направи личен политически план няма, той е жертван. „ Ако той тръгне по тази линия, мисля, че не го чака ярко бъдеще. Цветанов имаше тежест само като механизъм, като учредителен служащ на властовата партия. В чисто имиджов проект беше тотална щета”, изясни той.

"Цветанов си повярва прекомерно доста. Той не си дава сметка къде е неговата мощ - в организирането, и къде е неговата уязвимост - пред медиите. В резултат, на което той си повярва, че е повсеместен политик, който може да прави несъгласувани политики с всички в партията ", изясни Колев.

Политолозите разясниха и първия присъствен ден в Народното събрание на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Просто искра, след което още веднъж ще последва още от същото. Отново ще се потопи, още веднъж ще играят другите от негово име и за негова сметка”, съобщи Колев.

„ Не виждам съображение за настъпване на нов стадий в активността на Пеевски в момента”, счита и Ганев.

Двамата политолози се сплотиха към мнението, че Корнелия Нинова ще остане водач на Българска социалистическа партия до локалните избори през есента . „ Не съм сигурен, че изобщо някой в Българска социалистическа партия знае какво ще стане в партията и това е заради една доста елементарна причина – има Конгрес на 16 юни. Той може да роди всеки един вид, само че от позиция на политическия интерес сега на вътрешнопартийната съпротива мисля, че те няма да хвърлят към момента всичките си старания, с цел да смъкват Корнелия Нинова поради идните локални избори”, сподели Димитър Ганев.

„ И аз мисля, че това ще е по този начин, тъй като локалните избори са най-удобни за всички политици. Независимо от резултатът постоянно можеш да твърдиш, че си спечелил или респективно, че другите са ги изгубили. Битката там следва. Най-глупавото е да провокират земетресения преди локалните избори”, сподели Кольо Колев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР