Изключително засилено полицейско присъствие и множество затворени улици усложниха сутрешния

...
Изключително засилено полицейско присъствие и множество затворени улици усложниха сутрешния
Коментари Харесай

В очакване на Зеленски: Полиция и затворени улици блокираха София

Изключително засилено полицейско наличие и голям брой затворени улици усложниха утринния трафик в София. Поводът за ограниченията е предстоящата аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски. 
 Sofia Zelenski3
Голяма част от пътните артерии в централната част на столицата бяха затворени и жълтите павета опустяха. Районите към Министерския съвет, президентството и Българска народна банка бяха отцепени. По-късно придвижването по бул. " Дондуков " и " Цар Освободител " бе пуснато.

 

Край Народното събрание, президентството и Българската национална банка бе струпана полиция и жандармерия, има коли за спешна помощ, пожарна кола и профилирани полицейски сили, които обезопасяваха региона. 
 Sofia Zelenski2
Полицейски постове са ситуирани по цялото продължение на " Цариградско шосе ", което е нормалният маршрут на формалните делегации от летището към центъра на София. Засилени ограничения за сигурност имаше и на самото летище. 

Официалната стратегия на визитата още се пази в загадка. Според неофициалната информация се очакваше президентът Зеленски каца с българския държавен аероплан от Кишинев към 10.40 часа. Очаква се той да отиде първо в Министерския съвет за срещи с премиера и министрите, по-късно ще има среща с президента Румен Радев, както и посещаване в Народното събрание. 

Очаква се и среща на Зеленски с жители във формат обществена лекция, която съгласно предварителните анонси ще бъде в Националния исторически музей в Бояна. Възможно е украинският президент да се срещне и с организациите, които помагаха на бежанците у нас след експлоадирането на войната.

Междувременно в подтекста на визитата Народното събрание тотално пренареди дневния си ред и включи в него точките, свързани с Украйна - измежду тях декларацията в поддръжка на участието й в НАТО, проекторешението за възможната продажба на нуклеарни реактори от " Белене " на Украйна и даването на военновременни ресурси в помощ на Киев. 
 Sofia Zelenski BGNES
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР