Изключително високите разходи за електроенергия в цяла Европа причиниха множество

...
Изключително високите разходи за електроенергия в цяла Европа причиниха множество
Коментари Харесай

Германските производители изнемогват на фона на енергийната криза

Изключително високите разноски за електрическа енергия в цяла Европа предизвикаха голям брой банкрути. Това не се лимитира единствено до единици- става въпрос за производители на санитарни артикули, производители в бранша на металите, цимента, химикалите и други

Германската индустриална федерация BDI счита, че енергийната рецесия евентуално ще бъде по-тежка тази, провокирана от Covid-19. Мнозина си спомнят, че пандемията провокира суматоха за доставяне с тоалетна хартия, само че този път залозите са доста по-големи. Според ръководителя на една от химическите компании настоящото ценово равнище значи автоматизирана деиндустриализация за Германия, написа Oilprice.

Досега Берлин трескаво се опитваше да избегне д мъчителния въпрос на фона на енергийната рецесия. Наскоро държавни чиновници оповестиха пакет от ограничения в размер на 65 милиарда евро.

Пакетът предлага и еднократни заплащания в помощ на семействата за сметките за сила. Той също по този начин включва удължение на пакета за помощ от 5 милиарда евро за енергоемки компании, въведен в началото през юли. През август канцлерът Олаф Шолц разгласи понижаване на налога върху добавената стойност върху продажбите на газ от 19% на 7%.

Въпреки тези старания компании не престават да се затварят бизнесите. Hackle, един от най-известните производители на тоалетна хартия в Германия неотдавна приключи производството.

Deutsche Bank предвижда криза от 3,5% за Германия през идната година. Някои компании интензивно минават към различни източници на гориво като полутечен природен газ и водород. И до момента в който това може да разшири енергийните им благоприятни условия, няма да направи доста за понижаване на разноските.

Ако настъпи режим на тока, семействата би трябвало да се надяват производителите на жизненоважни артикули да са с приоритет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР