Изключително висока проба кокаин- 170 килограма за 6. 8 милиона

...
Изключително висока проба кокаин- 170 килограма за 6. 8 милиона
Коментари Харесай

6,8 милиона долара струва кокаинът, открит в контенер с банани

Изключително висока проба кокаин- 170 кг за 6. 8 милиона $ е бил открит на пристанището в Бургас. Той е бил в резервоар, докаран от транспортен съд, тръгнал от Еквадор. Това заяви пред Труд news окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Засега няма арестувани по случая. Това е най- огромният " удар " юридически от наркопласьори и рамкрит на територията на пристанищния комплекс. Само 1 кг се търгувал на едро за 40 хиляди $ на свободния пазар, разяснява прокурор Чинев.

Корабът от Еквадор е дошъл на един от частните портове в Бургас. По принцип превозвал банани за родния пазар. При щателна инспекция на митничарите, кокаинът лъснал в пакети измежду цитрусите. Служителите на Агенция „ Митници “ забелязали съмнителните пакети, като в няколко контейнера са открити 150 пакета с наркотичните субстанции. Самият транспортен съд не е арестуван и е траял по- нататъшния си курс.

" Образувано е досъдебно произвеждане по случая. Законът планува наказване от 10 до 15 година отнемане от независимост и санкция от 100 хиляди  до 200 хиляди лева Продължават процесуално-следствените дейности и все още ", уточни прокурор Елка Добринкова от Окръжна прокуратура. 

Предстои да се откри дали кокаинът е предопределен за вътрешния пазар или за чужбина. Вносител на плодовете е българско комерсиално сдружение. Стана ясно, че то е най-голямото у нас, само че елементи към него не бяха разкрити. - „ Ще бъде осъществено изцяло и обективно следствие, с цел да изясним всички обстоятелства и условия. За да няма спекулации, дебело наблягам, че на този стадий не е открита съпричастността на компанията или на чиновниците към действието “, посочи прокурор Чинев. 

Той разкри детайлностите по случая, дружно с Петя Банкова - шеф на Агенция " Митници " и Стефан Бакалов - шеф на отдел " Борба с наркотрафика " към организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР