Изключително важно е сътрудничеството с университетите - научната дейност и

...
Изключително важно е сътрудничеството с университетите - научната дейност и
Коментари Харесай

Ангелкова: Русия е сред водещите пазари за българския туризъм

Изключително значимо е съдействието с университетите - научната активност и младежите са бъдещето на нашите страни, високо ценим това партньорство. Тези близки контакти са тласък за развиване на двустранните връзки, в това число в областта на туризма, който е значим стопански бранш както за България, по този начин и за Русия. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в лекция пред управлението, преподавателите и студентите на Московския държавен институт за интернационалните връзки.

Изявлението на министър Ангелкова беше във връзка 140-та годишнина на дипломатическите връзки сред България и Русия , която се навършва през 2019 година Тя сложи акцент върху ролята на туризма като значителен фактор за развиване на двустранните контакти. Пример за разговор бе визитата в София през предходната седмица на ръководителя на държавното управление на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Сътрудничеството ни непрекъснато се развива в доста области, които съставляват общ интерес, а в областта на туризма е достигнало равнище на стратегическо партньорство и федерацията е измежду водещите генериращи пазари за българския туризъм , уточни Ангелкова и подсети, че при визитата на съветския министър председател в България беше извършен българо-руски туристически бизнес конгрес и бе подписана двугодишна Програма за съдействие в областта на туризма.
 Близо 25% спад на съветски туристи регистрират туроператорите
Близо 25% спад на съветски туристи регистрират туроператорите

Признават, че Турция е предложила по-атрактивни предложения през 2018 година

Министърът уточни, че по данни на Българска народна банка общият доход от вътрешен и интернационален туризъм у нас през 2018 година възлиза на 8.4 милиарда лв.. Също през предходната година страната ни бе посетена за първи път от над 9 млн. задгранични туристи , посочи Ангелкова и добави, че за последните четири години растежът на непознатите туристи в България се е нараснал с 31%, а на постъпленията от входящ туризъм с 34%.

Тя посочи напъните на българската страна за въвеждане на редица облекчения във визовите процедури за съветските туристи.

Припомняме, от тази година заявки за приемане на визи за България към този момент може да се подават в 59 съветски града.

Към посолството на България в Москва работи национално посланичество по туризъм, което е член на Асоциацията на туроператорите в Русия, съобщи още Ангелкова и посочи, партньорството сред двете страни се развива освен с огромните съветски центрове, а и с районите.
 20% спад на съветските туристи макар топлината в връзките
20% спад на съветските туристи макар топлината в връзките

Заради укрепването на лв., счита съветският стопански министър

По нейни думи през тази година се възнамерява сключване на Меморандум за съдействие с Туристическата асоциация на районите в Русия. Работим по доста взаимни стратегии и начинания, измежду които оповестяване на 2020 и 2021 за години на туризма на България в Русия и на Русия в България , сподели Ангелкова. Тя заяви, че през април ще се състои и българо-руски туристически конгрес с представители на съветските райони във Велико Търново. Освен това се възнамеряват ограничения за увеличение на чартърните полети сред България и Русия.

На събитието Ангелкова показа капацитета на страната ни като дестинация за четири сезона с огромно многообразие от културно-исторически забележителности, минерални извори, реномирани курорти за летен и зимен туризъм, проведен детски отдих и разнородни типове профилирани услуги. Тя напомни, че за предходната година към 512 000 съветски туристи са посетили страната ни, само че опциите са доста по-големи.

В диалог със зам.-ректора на МГИМО по общите въпроси Артьом Мальгин министър Ангелкова уточни опцията възпитаниците на института да организират стажове в България в областта на туризма. Тя срещна зам.-ректора и с концепцията да се организира интернационален капиталов конгрес в туризма, който ще се състои в края на май в Слънчев бряг. Фокус в проявата ще са вложенията в Черноморския район.
 За ферибот Бургас - Новорoсийск говорили Борисов и Медведев
За ферибот Бургас - Новорoсийск говорили Борисов и Медведев

Борисов се похвали и със постоянния към този момент 20 години лев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР