Изключително важно е да се върнем към идеологията, която има

...
Изключително важно е да се върнем към идеологията, която има
Коментари Харесай

ВИДЕО Борисов: Изключително важно е да се върнем към идеологията, която има ГЕРБ

Изключително значимо е да се върнем към идеологията, която има ГЕРБ. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Управляваме с демократични партии - да, само че главният ни принцип е колкото се изкарва, толкоз да се харчи. Това подсигурява резистентност и е почтено да не задължаваме младежите да ни заплащат задълженията. Защото 3% недостиг значи нещо неприятно. Това е задлъжнялост - взимането на нов дълг е неприятно нещо. Липсата на ограничения за понижаване на недостига, е неприятно нещо ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изключително съвещание на партията, свикано за да се направи обзор на досегашното ръководство на " сглобката " и осъществяването на поетите задължения в управническата и изпълнителната стратегия на кабинета.

" 5% рента на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лв. рента годишно. Това не е добре! Призовавам Асен Василев да не отваря кутията на Пандора и да не води страната към задлъжняване. Къде са ограниченията да излезем от 3-процентния недостиг и да се върнем към нулев? Или най-малко да е на остатък? ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

" Всички желаят да се вършат на положителни, единствено че задълженията се натрупат и лихвите са към този момент милиарди на година. Кой ще ги заплаща? Не виждам ограничения, които да подсигуряват връщането на тези задължения. Напротив - виждам ограничения, които са комични - за доносите, за гъбите, и така нататък По времето на комунизма дефицитът със закон беше контролиран да бъде нула. Екзотиката няма да я приемем. Интересно за какво след изборите се дават ограничения, които фрапантно да усилят налозите на жилищата в България - с по 40-50%. Логично беше хората преди изборите да знаят какво става. В програмата на ГЕРБ е записано никакво повдигане на налози ", разяснява още Борисов.

" Преди година ПП-ДБ говореха за 8 милиарда, че са били откраднати от ГЕРБ, а те самите теглят по 5 милиарда заеми ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Борисов настоя в бюджета за следващата година поименно да бъдат посочени инфраструктурните планове, които би трябвало да бъдат изпълнени.

„ Хубаво е да продължим, както беше първоначално - да събираме избрани групи от специалисти, които изработваха всичко, и по-късно ни го даваха за утвърждение. В сегашната обстановка, във вторниците, примерно, бих предложил, тези министри, които са тук, в съответните комисии да идват, с цел да гледат периодите и да вземат решение по какъв начин да работят. Тогава може да се каже, че и ние носим солидарна отговорност с тях. Но в този момент, като нямаме, да вземем за пример, зам.-министър в опазването на здравето - ние сме дали решения, само че те към този момент не ни питат за нищо, както стана с електронните предписания. Сега министърът на финансите прави, каквото си реши - в Пловдив. преди изборите. смени шефа на Национална агенция за приходите, същото е и в Хасково. И в случай че имахме зам.-шеф на Национална агенция за приходите, щеше да ни изясни за какво се сменят. Сега наподобява все едно ги сменят на инат на ГЕРБ. И вместо да управляваме дружно, наподобява все едно сме съпротива. И в случай че този механизъм не сработи по този начин, вреда е и за Политическа партия, вреда е и за нас ”, приключи Борисов.

ГЛЕДАЙТЕ БРИФИНГА НА ГЕРБ ДОЛУ:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР