Изключително важно е да има бюджет, след избор на правителство,

...
Изключително важно е да има бюджет, след избор на правителство,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Общините имат спешна нужда от редовно правителство и нов бюджет

Изключително значимо е да има бюджет, след избор на държавно управление, несъмнено, тъй като на първо място Народното събрание би трябвало да избере постоянно държавно управление, което да поеме отговорността за ръководството. И с цел да знаем ние на кого да вдигнем телефона при съответен проблем, с изключение на да се пишат писма сред институциите, които пътуват със седмици. Така проблеми не се вземат решение. Това каза ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му 265 български общини не могат да работят.

" Ние можем да продължим със старите бюджети, само че новите проблеми не можем да ги решим със старите бюджети. Радвам се, че след празниците можем да се поздравим с такова джентълменско споразумение (изборът на Росен Желязков за ръководител на Народно събрание - бел. ред.), без подозрение парламент няма по какъв начин да работи без ръководител. Предстоят доста проблеми на обществото, които не са проблеми на една или друга партия единствено, те са проблеми на българските жители ", допълни Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него би трябвало да се одобри механизъм за преодоляване на инфлацията и най-много на повишаването на всички значими артикули.

" Трябва някой да може съответно да дава отговор на проблемите, които изникват всеки ден, с цел да знаят хората към кого могат да се обръщат. Все още имам вяра, че сътрудниците, които се занимават с политика, без значение от коя политическа група са, в последна сметка мислят на първо място за жителите, а по-късно за рейтинга или политическите сметки ", разясни той.

И риторично зададе въпроса към първите две политически сили: " Ако не искаш да управляваш страната, по какъв начин тогава ще искаш да управляваш столицата на същата тази страна? Очевидно националната власт е голяма отговорност, политиците обаче се явяват на избори, с цел да носят отговорност. "

Георгиев регистрира като неточност, че " Демократична България " не е била задоволително дейна в обществените мрежи.

" Оказва се, че какво в действителност се работи е едно, а какво се демонстрира и споделя - нещо напълно друго. Дотук бяха колажите, дотук бяха другите статуси, послания и апели във Фейсбук. Когато хората ни изберат, се чака да кажем дали тук ще има бул., в случай че да - от кое място ще се намерят пари. Дали ще отчуждим парцелите и в какви периоди ще се случи, останалото са заклинания. Сега да се приказва за това по какъв начин няма да има държавно управление, тъй като предстоят локални избори в София, ми наподобява като една доста нездрава фиксация във власт непременно ", безапелационен е ръководителят на СОС.

Георгиев напомни, че той и сътрудниците му са положили клетва, с цел да се грижат за проблемите на града.

" За да се решат проблемите, би трябвало конкретика и хрумвания. Не знам до каква степен е известно, че близо от половината софиянци се ръководят от директно определения от тях мажоритарен кмет. Има ли потребност да аргументираме какъв брой тежък е казусът за софиянци с детските градини? Г-жа Фандъкова подготви една стратегия за създаване на детски градини. Принципът е следният - прави се разбор в кои региони има дефицит и се отпуска финансиране на тези районни кметове, директно определени от жителите, които имат план. Няма по какъв начин да се провиснал пари без да има план ", разясни Георгиев.

От думите му стана ясно, че в " Красно село " има 0 плана, а 100 000 души чакат нови детски градини.

" И в регион " Слатина " още веднъж 0 детски градини. Същият е казусът и в " Оборище ", регионът се ръководи от " Демократична България " към този момент 8 години. Но хората не желаят от нас оправдания. Когато се вършат неточности, те би трябвало да се признават и бързо да се поправят. Резултатите обаче демонстрират друго - нула проектирани нови детски градини. Не е джентълменско отношението да се упреква за всичко Фандъкова ", съобщи Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР