Изключително важна съдебна битка и победа! БОЕЦ осъдихме БУЛГАРГАЗ за

...
Изключително важна съдебна битка и победа! БОЕЦ осъдихме БУЛГАРГАЗ за
Коментари Харесай

БОЕЦ осъди Булгаргаз заради преговорите с Газпром

Изключително значима правосъдна борба и победа! БОЕЦ осъдихме БУЛГАРГАЗ за отхвърли им да ни дават информация за договарянията с ГАЗПРОМ!, това оповестиха на своята интернет страница от гражданското съдружие.

На 07.09.2022 година Сдружение БОЕЦ внесе Заявление по ЗДОИ до БУЛГАРГАЗ, с което пожелаваме информация и документи за договарянията с ГАЗПРОМ и дейностите на сдружението за договаряне на газови доставки от разнообразни източници, както и за отказаните танкери с полутечен газ. Към 21.09.2022 година в планувания в чл.28 ал.1 от ЗДОИ период от БУЛГАРГАЗ не ни предоставиха желаната информация и не е предписан експлицитен отвод, както и не сме известени за удължение на периода за отговор по хипотезите планувани в ЗДОИ. Затова на 23.09.2022 година на съображение чл.149 ал.2 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс и член 40 от ЗДОИ БОЕЦ внесохме Жалба до Административния съд против безмълвния отвод на „ БУЛГАРГАЗ” ЕАД за даване на посочената в заявката информация, напомнят от БОЕЦ.

На 13.12.2022г. арбитър Антония Генадиева от Административен съд Видин се произнесе с Решение №139 по дело 207/2022г., с което осъжда БУЛГАРГАЗ, постанвовява, че са длъжен по ЗДОИ индивид, анулира техният отвод, връща преписката и задължава БУЛГАРГАЗ да отговорят на БОЕЦ в законовият период съгласно дадените от съда инструкции! Съдебното решение и претекстовете към него са доста мощни и точни, поздравления за арбитър Генадиева. А пробива на БОЕЦ е извънредно значим, прецизират от сдружението.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР