Изключително важна и напрегната беше последната седмица за екипа на

...
Изключително важна и напрегната беше последната седмица за екипа на
Коментари Харесай

Трите мечета, спасени в Родопите вече са в центъра за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция

Изключително значима и напрегната беше последната седмица за екипа на България и за задачата им да оказват помощ за запазване на предпазения за България тип кафява мечка. Освен изпратеното публично мнение към виновните институции срещу отстрела на дивата мечка в региона на Белица и дейната им работа по плана за Актуализиране на проект за деяние за типа кафява мечка, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ България съумя да реализира и един извънреден значим трансфер.

Хуба, Вихър и Горан - от РИОСВ-Смолян, които прекараха няколко седмици в ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ в град Белица, към този момент се намират в центъра за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция – ARCTUROS.

„ Много сме щастливи, че трите избавени мечета към този момент са в ARCTUROS. Те се усещат добре. Беше огромно предизвикателство, както за екипа ни, по този начин и за самите мечета. Нашето предпочитание е да дадем късмет на Хуба, Вихър и Горан за живот в дивата природа - която е техният натурален хабитат “, споделя Димитър Иванов, шеф ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ в град Белица, където мечетата прекараха няколко седмици в очакване на преместването си.

Мечетата с красиви горски имена - Хуба, Вихър и Горан, започнаха дългото си премеждие по пътя към тяхното завръщане в дивата природа. Екипът на ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ в гр. Белица, който ЧЕТИРИ ЛАПИ ръководи в партньорство с Фондация Бриджит Бардо, подсилен от българските управляващи в лицето на Министерство на околната среда и водите, пое грижите за мечетата за няколко седмици, осигурявайки им специфична диета и всички нужни условия. Гледачите им осигуриха и безвредно превозване в подобаващ за възобновяване им център.
 Защо зачестиха случаите на бедстващи мечета? Защо зачестиха случаите на бедстващи мечета?
Според специалисти от нашия „ Спасителен мечешки отряд “ (д-р Владимир Тодоров от Института по биоразнообразие и екосистемни изс...

Спасяването на Хуба, Вихър и Горан

Припомняме историята на трите мечета, която бързо се популяризира в интернет и медиите в България и чужбина при започване на юни. На 4-ти юни екипи на Министерството на околната среда и водите откриха самотно мече в Родопите, а малко по-късно - и още две в същия регион. Първото - женско, а другите две - уплашени и уплашени мъжки. И трите бяха превозени ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ, където незабавно получиха професионална грижа с най-малък човешки контакт.

В тясно съдействие ЧЕТИРИ ЛАПИ и Министерството на околната среда и водите в България дадоха на мечетата късмет за живот в дивата природа. С взаимни дейности и споделени запаси бе открита и идната стъпка - тяхното прекачване в ARCTUROS - център за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция.

Първата стъпка - дългото превозване на Хуба, Вихър и Горан към този момент е реалност, само че бъдещите провокации за тях занапред предстоят. Приключението на мечетата изисква доста запаси за ежедневната грижа за тях и за възобновяване им, а ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължи да прави всичко по силите си за това Хуба, Вихър и Горан да се върнат в дивата природа в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР