Изключително важен успех по програмата Старшип“ на Илон Мъск! За

...
Изключително важен успех по програмата Старшип“ на Илон Мъск! За
Коментари Харесай

Рекорд: Ракетата Супер Хеви на Мъск запали за пръв път седем двигателя едновременно

Изключително значим триумф по програмата „ Старшип “ на Илон Мъск! За пръв път от началото на тестовата стратегия бяха запалени по едно и също време седем мотора „ Раптор “ – нов връх! За потребностите на статичното огнево тестване беше употребен 7-мият първообраз на свръхтежката ракета „ Супер Хеви “.

„ Налягането в камерите изглеждаше добре при всичките седем мотора “ с тези думи Мъск удостовери триумфа в обществените мрежи.

Статичното огнево тестване беше зрелищно за феновете, а както припомня блогърът, това дори не са 25% от моторите на „ Супер Хеви “. Така че, въпреки и снощният триумф да бе значима крачка напред към първия орбитален полет на „ Старшип “, към момента сме надалеч от реализацията му. Първата степен на цялостната система има общо 33 мотора „ Раптор “, тъй че през идващите дни и седмици евентуално предстоят още проби със седем и повече мотори, до момента в който се стигне до окончателния предстартов тест – статично огнево тестване с цялостния набор мотори.

Тук няма по какъв начин да не припомня, че „ Старшип “ и „ Супер Хеви “ към този момент са прекосявали неведнъж и сполучливо през голям брой „ мокри “ и статични огневи тествания, до момента в който ракетата-носител на НАСА „ Спейс Лонч Систъм “ към момента не може да премине наред даже и през едно-единствено „ мокро тестване “ с цялостно извършване на противоположното преброяване. Частично „ мокро “ тестване е планувано за 21-ви септември и в случай че то е сполучливо, ще се направи опит за изстрелване на 27-ми септември.

При това „ Спейс Лонч Систъм “ има единствено четири мотора на първата степен и тя би трябвало да извежда на път към Луната кораба „ Орион “ с четирима души на борда. Илон Мъск има напълно друга цел – изцяло завземане на Слънчевата система и колонизация на Марс, като в границите на едно изстрелване се възнамерява да се извеждат 100 души в космоса. „ Старшип “ е най-амбициозната стратегия в историята на космонавтиката – и всички се надяваме тя да реализира цялостен триумф.

cosmos.1.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР