Изключително успешна се оказа изминалата неделя за българската художествена гимнастика.

...
Изключително успешна се оказа изминалата неделя за българската художествена гимнастика.
Коментари Харесай

Радост и сълзи с Мила Родино. И още – кристални рози, торти и заря

Изключително сполучлива се оказа миналата неделя за българската художествена гимнастика. Невяна Владинова завоюва златен (обръч), сербърен (бухалки) и бронзов (лента) медали на международната чалъндж купа в Минск (Беларус). Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Теди Александрова и Мадлен Радуканова с запаси Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Анна Шивачева, добави още две оценки от финалите на обособените уреди – златен за осъществяването на пет обръча и бронзов за съчетанието с две въжета и три топки. Така с общо пет медала българската делегация се завърна у нас.

Преди това обаче...

Българският химн звуча два пъти – по един път за красивата Невяна Владинова и ансамбъла. Любопитното обаче бе, че осъществяването и двата пъти бе повторено по два пъти. Явно домакините разполагаха със запис, на който Мила Родино бе записана два пъти. На призьорите на почетната стълбичка с изключение на медалите и грамотите, бе раздадена по една кристална роза в специфична капсула, както и нормалните в последно време кошници с цветя.

По-късно вечерта се състоя обичайното празненство, което домакините и уредници на събитието, дават в чест на гостите си. Най-щастливият миг за всички състезателки бе типът на няколко торти. Домакините направиха специфична заря в чест на гостите, в която участваха и самите гимнастички и треньорите им.

Тази заран отборът ни се прибра в България и през днешния ден девойките имат почивен ден. Във вторник са на подготовка, а в сряда по обяд отпътуват за последното съревнование преди международното състезание - международната чалъндж купа в Казан (Русия).

„ И двете девойки играха доста мощно и със самочувствие. Тези надпревари са доста значими за самочувствието на Невяна Владинова, както и за всички нас “, сподели на летището основният управител на самостоятелното направление Бранимира Маркова.

Невяна Владинова добави: „ Много съм щастливна, че съумях да взема тези медали. Забравяме ги (смее се), тъй като вдругиден отпътуваме още веднъж. “

Ето какво сподели и треньорът на ансамбъла Весела Димитрова: „ Това беше хубаво съревнование, доста съм удовлетворена от това, че след грубата неточност в петък и събота, през вчерашния ден играха добре и получиха оценки 10 за компликация. Радвам се, че девойките порастват с всяко съревнование. “
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

ПРОГРАМА ДО КРАЯ НА СЕЗОНА
11-13 август - Световна купа от сериите " Чалъндж " в Казан - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбъл
29 август-3 септември - международно състезание в Песаро - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбъл (официално)

ВИДЕО ОТ ПЪРВОТО МЯСТО НА АНСАМБЪЛА



ВИДЕО ОТ ПЪРВОТО МЯСТО НА НЕВЯНА ВЛАДИНОВА



 ,







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР