Изключително трудно ми е да коментирам историята с недобития репортер

...
Изключително трудно ми е да коментирам историята с недобития репортер
Коментари Харесай

Лъжливото скунксче – за общ принос

Изключително мъчно ми е да разясня историята с недобития кореспондент на " Господари на ефира " Димитър Върбанов. Но случката единствено демонстрира какъв брой сме затънали – както професионално в бранша, по този начин и като общество.
Евтин трик – този метод употребява Върбанов, с цел да провокира реакция, която да притегли внимание към работата му. Но в действителност е погрешно да се каже, че го направи единствено Върбанов – вършат го и работодателите му. По-паметливите добре помнят средата на седмицата и с какво заглавие излезе Нова телевизия за случая. В утринния блок на малкия екран водещата Аделина Радева акцентира дебело по какъв начин Върбанов паднал на " бетонна плоча ", а от изрече си човек можеше да остане с усещането, че е хвърлен най-малко с някое задушаващо тръшване от склададжия с габаритите на кечиста Гробаря. При всички тези стойки и драматизми, да излезеш с позиция, че " Господари на ефира " е външна продукция и по-късно да се " обезпокоиш от неправилното подстрекателство, което основал журналистът " е цялостна хумореска. Да напомним на Нова (а и на bTV) какво правеха репортерите им напълно не външна продукция по време на злополуката сред рейс и автомобил на Автомагистрала " Тракия " в средата на април тази година. Тогава даже не се " обезпокоиха ", а особено Николай Василковски го покачиха в синоптик-репортер за утринния блок.
Същевременно от " Господари на ефира " действаха като Пилат Понтийски – уволниха Върбанов, макар че имали дълга история с него – тъй като истината била най-важната полезност. Похвално – единствено че в този момент ли я разбрахте тази истина, когато фрагментите за нея изтекоха от друго място? Не сте видели значи суровият запис, не сте знаели по какъв начин репортерът ви се упражнява да е Неймар, по този начин ли? И един мармот завива шоколада в станиол, а Биг Брадър гледа...
Върбанов носи своята виновност, най-малкото тъй като директно от него зависи дали да се въргаля или не. Обаче ми е мъчно да допускам, че такова държание е " идея пердута " във великите малките екрани и излъчвания. Трудно ми е да допускам, че то не е безмълвно (или недотам мълчаливо) окуражавано в борбата за рейтинг. И ще е мъчно на всеки разумен, даже да не е в сектора и да не е осведомен от близко с ситуацията.
Случилото се извънредно, тъй като то проваля проверяващата публицистика в България – специалност, която е лакмусът за морала на обществото. Вярвам, че показаното от Върбанов е истина – че фактически става въпрос за тарикати, които желаят на баницата мекото с препакетирани храни с изминал период на валидност, най-малкото и БАБХ изрично удостовери. Но поради циркаджийското осъществяване това ще отиде на назад във времето – и както БАБХ и прокуратурата се оправдават, че другите носят отговорност, като спри та гледай тези храни ще видят още веднъж бял свят. А ние ще останем да си спомняме за морала – и това със подозрително неизменност.
п.п. В цялата работа е редно да се изкаже една мъничка хвалба за Върбанов - остави отворен персоналния си Фейсбук профил и си понесе виртуалното наказване за към 12 часа - по-късно изтри поста (около 9:30 часа тази сутрин), в който благодареше за поддръжката и обясняваше по какъв начин лекарите му споделили да не употребява за няколко часа телефон и компютър след " тежкия " случай. За разлика от него, сътрудника му по микрофон Боби Ваклинов много по-бързо си изтри поста в поддръжка на " Митко "...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР