Изключително трудно е да се стигне до нови избори за

...
Коментари Харесай

Възможно ли е да се стигне до нови избори за Столичен общински съвет?

Изключително мъчно е да се стигне до нови избори за Столичен общински съвет . Това разяснява пред „ БНР “ съветникът от „ ИТН “ /ИТН/ Пламен Данаилов

Според него заканите, че ще има нови избори са по-скоро тип операция , с цел да седнат другите политически сили на масата на договарянията. Имало и процедура на Върховния административен съд /ВАС/, която ясно указвала какво се прави в сходни случаи. Според нея сега Столичният общински съвет /СОС/ се намирал в режим на съвещания

Пламен Данаилов бе безапелационен, че в случай че въпреки всичко се стигне до нови избори, тогава ще бъде хвърлено доста срамно леке върху Общинския съвет в София . Освен това съгласно него при сходен сюжет може да се чака доста ниска изборна интензивност. 

Данаилов акцентира още, че първата политическа мощ би трябвало да търси разновидности, с цел да бъде формирано болшинство и да получи поддръжка за своите политики и хрумвания за развиване на столицата. Но по неговите думи досега това не се прави. Според него може да се дължи и на това, че кметът отсъствал и не бил водещата фигура в този развой , а трябвало да бъде тъкмо противоположното. Именно Васил Терзиев бил този, който трябвало да търси поддръжка за своите политики и хрумвания, които желае да осъществя. 

Общинският консултант от Има Такъв Народ напомни също по този начин, че Борис Бонев заплашва, че ще напусне групата , в случай че и в Столичния общински съвет се получи същата сглобка, каквато има на национално равнище. В същото време Данаилов изрази песимизъм, че Българска социалистическа партия ще влязат в някаква коалиция и повода за това е случилото се с Паметника на Съветската войска. 

Данаилов смята, че обстановката е извънредно комплицирана и всичко е почнало с говоренето по време на предизборната акция , което не е спряло и по време на всички съвещания на СОС, като се изключи последното. 

От Има Такъв Народ оферират точно Пламен Данаилов да стане ръководител на Общинския съвет в София . Самият той акцентира, че на тази позиция има доста административни функционалности. Но в това време ръководителят би трябвало да бъде и човек, който е в позиция да беседва с кмета на общината, да е в положителни връзки с него. Той смятал, че дава отговор на всички тези условия и съгласно Има Такъв Народ точно това било решението, с цел да стартира същинската работа на СОС. 

Данаилов е на мнение, че към момента не се е случило нищо съдбовно поради неналичието на ръководител на Общинския съвет в София . Това, че не е била призната нова план-сметка, не значи, че няма да вземем за пример да се чисти столицата. Напротив. Дейностите щели да се правят, само че със средствата от 2022 година. 

Що се отнася до непрекъснатите комисии в СОС по думите на общинския консултант председателски места трябвало да получат всички показани политически групи по отношение на тяхната тежест в СОС. Това се отнася и за опозицията. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР