Изключително точни са уредите, с които се тестват полицаите за

...
Изключително точни са уредите, с които се тестват полицаите за
Коментари Харесай

Демерджиев: Изключително точни са уредите, с които се тестват полицаите за алкохол и наркотици

Изключително точни са уредите, с които се тестват служителите на реда за алкохол и опиати при стартиратала акция.

Tова сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти.

Част от тях към този момент недоволстват,тъй като пробите дават позитивен резултат, а по думите им те взимат медикаменти, които оказват въздействие върху резултатите.

Преди дни зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците на работещите в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Генади Тенев увери, че федерацията поддържа тестването на униформените, само че не утвърждава метода, по който това се прави.

„ Има много обезпокоителни неща, да не кажем и незаконосъобразни ”, съобщи той.

По думите му тестванията, с които се взимат проби, са същите, с които служителите на реда ревизират и водачите, а те прекомерно постоянно показвали погрешни резултати. Синдикалистът разгласи, че към този момент има чиновници на реда, които са дали позитивен резултат при тестването за опиати. Това обаче се дължало на банкет на избрани лекарства.

" Нямат съображение да недоволстват, уредите са точни и регистрират разнообразни субстанции. Каква е повода да се намира това вещество в организма на съответния човек се открива с кръвна проба, която демонстрира дали е наркотично вещество или е от лекарство ", сподели министър Демерджиев.

" Със здравния министър поставяме старания да създадем и да поламе повече благоприятни условия да се взимат кръвни проби, които ще важат за всички водачи, което ще облекчи процеса ", добави той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР