Изключително тежка е COVID ситуацията в Благоевград. Осем нови легла

...
Изключително тежка е COVID ситуацията в Благоевград. Осем нови легла
Коментари Харесай

Увеличават COVID леглата в Благоевград

Изключително тежка е Коронавирус обстановката в Благоевград. Осем нови кревати са разкрити от през днешния ден в Многопрофилната болница в града, спомагателни места от през днешния ден има и в частното здравно заведение.

Броят на инфектираните се усилва, а региона се подрежда на второ място по заболеваемост след София и от дълго време е в тъмночервената зона.

В Многопрофилната болница всичките 12 кревати за интензивно лекуване са заети. Като огромен проблем от здравното заведение показаха неналичието на Коронавирус зона. Това води до разбъркване на пациентите с други болести.

Част от кабинетите на джипитата са тук и на лекари експерти и пред тези кабинети на лекарите експерти седят хора с кардиологични, с ендокринологични проблеми, хора които са най-податливи на Коронавирус инфекцията. Сиреч съгласно мен се получава едно преплитане, налага се такава Коронавирус зона колкото се може по-бързо да бъде разкрита ", съобщи доктор Александър Костов, зам.- шеф на МБАЛ-Благоевград.

Коронавирус зона в Благоевград не беше разкрита, поради липса на личен състав, който да я обслужва. В болничното заведение към този момент имат О2, само че потреблението се е нараснало фрапантно, а налягането е паднало.

За в този момент имаме балон с 5 тона, който се зарежда на всеки втори или трети ден, тъй като потреблението е увеличена на звук и половина всекидневно. Част от тръбите към някои от отделенията са по-тънки и не може да достави, защото увеличихме изходите, леглата, с които се употребява О2 и действително системата не разрешава до там да стигне действително налягане О2, добави доктор Костов.

120 са болните, които се лекуват в здравното заведение. Всички отделения без родилно и гастроенторология са превърнати в Коронавирус.

Хората с неврологични болести и инсулти се обслужват от частното здравно заведение. Засега в Многопрофилната болница няма доста инфектирани с Коронавирус от медицинския личен състав.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР