Изключително тъжно е, че това е поредният ден, в който

...
Изключително тъжно е, че това е поредният ден, в който
Коментари Харесай

Иван Петков, БСП: Ненапразно е натиснат бутонът и марионетното управление на България

„ Изключително тъжно е, че това е следващият ден, в който Народното събрание не се занимава с нещо, което да бъде в интерес на нашия народ. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Иван Петков при разискванията за приемане на декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО.
И продължи:„ Отидоха законите по Плана за възобновяване и резистентност, отидоха и всевъзможни други неща, които би трябвало да бъдат в интерес на обществото. “
Социалистът напомни, че през вчерашния ден беше отхвърлено предложение на Българска социалистическа партия по Кодекса за обществено обезпечаване. „ Днес целият ден все едно се намирам не в Народно заседание на Република България, а във Върховната Рада. В същото време заявяваме декларация, с която да подкрепим Украйна във Вилнюс. Но господарят на това държавно управление преди няколко седмици декларира, че Украйна най-вероятно няма да може да отиде във Вилнюс, поради различията, които се случват в Алианса “, съобщи Петков от парламентарната естрада.
По думите му ненапразно е натиснат бутонът и марионетното ръководство би трябвало да се задейства. Социалистът цитира публикация от американското издание CNN: “Президентът Джо Байдън и неговият екип са в разгара на диалог с високи залози с други страни-членки на НАТО за това по кое време и по какъв начин Украйна може да се причисли. Дебат, който може да разкрие напрежението в Алианса преди основната среща на върха. Байдън и членовете на неговата администрация останаха загрижени с актуалната позиция на Алианса, която гласи, че Украйна в последна сметка ще се причисли към НАТО, само че още не могат да кажат по кое време “. В същата публикация се споделя, че разделянето вътре в Алианса провокира незабавни полемики преди срещата на върха. „ Резултатът от диалозите може да дефинира дали украинският президент Володимир Зеленски ще участва на срещата във Вилнюс “. А вие си го поканихте тихомълком през днешния ден “, уточни Иван Петков.
„ Пред „ Уолстрийт Джърнъл “ Байдън споделя, че има възможност поради различията в Алианса, Украйна да не участва във Вилнюс, а в USA Today, съобщи, че Съединени американски щати не поддържа интензивен развой на присъединението на Украйна “, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.
Иван Петков цитира информация и от „ Политико “: „ Президентът Джо Байдън сподели, че неговата администрация няма да улесни присъединението на Украйна в НАТО, добавяйки, че раздраната от войната нация, все пак, би трябвало да приема същите стандарти като всяка страна членка. “
По думите му, с изключение на Америка, огромна част от страните в НАТО, като Германия и Унгария, също са разграничени по позицията за Украйна. „ Може би, тъй като блицкригът на Украйна е в цялостна мощ и е натиснато бутончето на марионетната страна. От обещано посолство ли, от дадени посолства ли? Кой водач ходеше в границите на 5 дни три пъти в обещано посолство? В кой запис разясниха, че всичко ще се прави по отношение на посолството? И от това всичко, което се сподели, е ясно, че господарят е хвърлил кокала и кучето следва това, което подмята неговият стопанин “, заключи Иван Петков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР