Изключително спокойно протича вотът в ОУ Душо Хаджидеков в район

...
Изключително спокойно протича вотът в ОУ Душо Хаджидеков в район
Коментари Харесай

Спокойствие и тишина: Едва около 30% са активни в централни секции в Пловдив

Изключително умерено протича вотът в ОУ " Душо Хаджидеков " в регион " Централен ". Причината за това обаче е ниската изборна интензивност на пловдивчани, въпреки и в центъра по традиция гласоподавателите да са най-склонни да се разходят до урните.

До момента, към 18 часа, в две от огромните секции са дали своят вот едвам 30 на 100 от хората в изборните описи. Сравнено към систематизираните данни за страната това даже е висок %.

Към този час има единствено един изборен регион, в който са дали своят вот към 30% от всички, имащи право на глас на балотажа, и той е 23-ти МИР в София.

" Много бързо се случва гласуването през днешния ден, лишава най-много 2 минути при всеки гласоподавател. Днес не сме имали опашки, не са се струпвали хора. Проблем с машините също не сме записали ",заяви секретар на 75-a СИК пред кореспондент на TrafficNews.

Ниската изборна интензивност членовете на секционните изборни комисии отдават на опцията за избор.

" Вероятно обстоятелството, че при балотажа са единствено две вариантите за гласоподаване, попречи на вота. Гражданите демонстрираха доста слаб интерес през днешния ден ", съобщи ръководителят в секция 78.

За разлика от големите опашки, които някои помнят, през днешния ден спокойният ден по-скоро тласка към досада членове на комисиите.

Към този час към урните продължаваха да се стичат хора, само че броят им бе нищожен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР