Изключително щастлива съм, че ми предстои едно уникално, звездно, неповторимо

...
Изключително щастлива съм, че ми предстои едно уникално, звездно, неповторимо
Коментари Харесай

350 награди от международни и родни конкурси бяха връчени на възпитаници на Арт школа Колорит

„ Изключително щастлива съм, че ми следва едно неповторимо, звездно, неповторимо и необикновено събитие – церемонията по награждаване на децата от Арт школа „ Колорит “ със извоюваните оценки, които са 350 за последните 5 месеца. Наградите са от разнообразни краища на света “.

С тези думи, ръководителят на плевенската Арт школа „ Колорит “ Майя Ананиева откри събитието по формалното връчване на премиите, което се състоя на 8-ми ноември в Художествена изложба „ Илия Бешков “ в Плевен.



Майя Ананиева посочи, че от тези 350 награди 7 за супер награди – „ Гран при “, следвани от 104 медала, от които 80 са златни, 18 сребърни и 6 бронзови. 20 са специфичните оценки, съпроводени от доста първи, втори и трети награди, дипломи и документи.

Зам.-областният шеф на Плевен Александър Трайков насочи одобрение от свое и от името на регионалния шеф Иван Петков.

„ 350 награди, извоювани от вас – дребните художници на Арт школа „ Колорит “, отпред с вашата ръководителка Майя Ананиева, са заслужен мотив за горделивост.

Вашият успех с артистично наличие и лидерска позиция на международната сцена на детското изобразително изкуство е мотив за горделивост за всеки плевенчанин. Със своите триумфи, вие както постоянно успявате да достигате до сърцата на всички хора, които жадуват за нещо красиво. Успявате да стоплите душата на всеки, тъй като нищо не влияе по този начин същински, както изкуството “.

Поздравът от Областна администрация Плевен е насочен и към неуморната Майя Ананиева, която в продължение на 32 години работи отдадено и с душа за децата на Плевен, с цел да бъдат те най-успешните „ цветни посланици “ на България по света, които с многочислените си награди от международни и интернационалните състезания популяризират Плевен.

„ Вашите триумфи са част от триумфите и културната история на нашия регионален град Плевен “, се споделя още в приветствения адрес.



В отговор, Майя Ананиева сподели, че всички цветя поднесени на събитието са за родителите и децата от школа „ Колорит “.

Кметът на Плевен Георг Спартански, който беше също формален посетител на събитието означи:

„ В „ Нощта на Оскарите “ довечера желая да изкажа няколко благодарности. Първата е за родителите, „ тъй като с цел да са надарени вашите деца би трябвало някой да ги сътвори и да им отвори очите за красивото и да ги насочи към този, който ще ги научи да вършат това, което виждат върху белия лист или платното.

Скъпи родители! Благодаря ви, че сте отгледали и възпитали такива красиви и умни деца. Без вашата поддръжка, те нямаше да доближат до тези стотици награди, купи и грамоти, които са заслужена компенсация за техния труд.

Благодаря и на децата и им поисквам: „ печелете още награди, тъй като те са мотив за самочувствие и горделивост, и са тласък да развивате вашите гении “.

Изказвам голяма признателност към Майя Ананиева, тъй като тя е посветила десетилетия неотклонен ежедневен труд, с цел да могат плевенските деца да разнасят славата на плевенската школа в рисуването по целия свят, тъй като тези награди са от всички краища на света “.



В думите си, кметът Спартански направи паралел сред Майя Ананиева като началник на Арт школа „ Колорит “ и Ваня Делийска – началник на Детски хор „ Звъника “ като едни от изявените хора в Плевен, които учат децата освен да рисуват или да пеят, само че и да бъдат положителни хора с положителни очи за красивото, възпитани в това да бъдат едни почтени жители на България, което е най-ценното.



Официален посетител на събитието беше и Петя Василева – зам.-председател на ОбС-Плевен, която в качеството си на непосредствен на фамилията на Майя Ананиева другар, показа:

„ Майя Ананиева е едно национално благосъстояние и ние всички се радваме, че това благосъстояние е в нашия град – Плевен. Всеки щрих в рисунките на нейните ученици е щрих към построяването на техните персони, както и щрих към портрета на нашия град, от което сме извънредно горди “.



Церемонията по връчването на премиите стартира с двете участнички в Международната среща на младежкото изкуство в Португалия, откъдето Майя Ананиева и нейни възпитанички се завърнаха преди дни от страната - хазаин.

„ Завърнахме се като безспорни спечелили от Португалия. Донесохме „ Гран при “ за сбирка, 8 златни и 12 сребърни медала, доста Почетни награди “, казаАнаниева, която показа Виктория Иванова и Лилия Янкова, след което продължи церемонията по тържественото връчване на премиите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР