Изключително съм развълнуван, че днес за 25-ти пореден път награждаваме

...
Изключително съм развълнуван, че днес за 25-ти пореден път награждаваме
Коментари Харесай

13 огнеборци и спасители с отличия от конкурса Пожарникар на годината

 Изключително съм разчувствуван, че през днешния ден за 25-ти следващ път награждаваме пожарникар на годината. Вашата работа е обвързвана с доста опасности, всекидневно правите подвизи, спасявате човешки животи, имущество, противодействате на стихийните бедствия и  вършиме живота на жителите по-сигурен и по-спокоен. Всички вие работите с възприятие за дълг към жителите, вършиме го с професионализъм, който притежавате, по тази причина Ви благодаря сърдечно.

С тези думи министър Младен Маринов се обърна към пожарникарите на днешната публична гала. Той уточни, че ГДПБЗН е дирекцията в Министерство на вътрешните работи, която се употребява с най-голямото  доверие от жителите, тъй като при всички бедствия и тежки обстановки се разчита на тях, всички чакаме да свършат професионалната си работа, обвързвана с риск за техния живот.

Министър Маринов благодари на управлението на основната дирекция за усилието, което поставя в развиването на материално – техническата база, за извънредно добре построения административен потенциал и за умеенето да употребява опциите за европейско финансиране. Над 30 здания на пожарни служби в страната са реновирани, ремонтирани, някои са построени отначало и този развой продължава.

Маринов напомни, че дирекцията се употребява с престиж и в границите на интернационалната взаимопомощ при рецесии. Той уточни нуждата от развиването на доброволческите формирования и изрично съобщи персоналната си поддръжка. По думите му над 3000 подготвени доброволци има все още - в пожарната работа това е належащо, допустимо, жителите се включват с ненаситност да извършват тази активност. Вътрешният министър отдаде респект към паметта на сътрудниците, изгубили живота си в борба с огнената буря и пожела на пожарникарите да не престават да се учат в практиката, да построяват своите професионални умения, тъй като това е гаранцията за техния живот и за сполучливото справяне в сериозни обстановки, с които те всекидневно се сблъскват. 

Вече 25 години поддържаме " Пожарникар на годината “, тъй като знаем, че това което те вършат, е за нас. Ежедневно правят рискова, само че доста значима работа, избавят други хора, парцели, за което им благодаря сърдечно, съобщи и ръководителят на фондация " Доверие и протекция “ Христо Друмев.

На формалната гала " Пожарникар на годината “ участваха заместител - министрите на вътрешните работи Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, шефовете на основните и административните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Тържеството почетоха ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народно събрание Пламен Нунев, народни представители, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров, някогашни управителни чиновници на Министерство на вътрешните работи и ГДПБЗН.

Традиционният конкурс " Пожарникар на годината " има за цел да покаже актуалното лице и да утвърди достиженията на специалността в обезпечаването на пожарната сигурност, спасяването и отбраната при бедствия. Той се провежда и организира в четири раздела. Първият, в който се излъчва сложен победител, е за държавни чиновници, работещи по другите посоки на активност. Вторият, съгласно категорията на чиновниците, е за работещите в направление “Пожарогасителна и избавителна активност ".

Третият - за чиновници от направление “Контролна активност ". Четвъртият обгръща направление " Превенция ". През последните години се утвърди и категорията " Отличени " – за сътрудници, представители на изпълнителната и локалната власт, общественици, доброволци.

Тази година сложен победител и притежател на купата пожарникар на годината стана Тошко Бързилов, дълготраен началник на Националния действен център на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. В своята кариера той е награждаван неведнъж от министъра на вътрешните работи и е притежател на трите степени на почетния знак на Министерство на вътрешните работи, както и на оценката " За героизъм и заслуги “ – I степен.

" За мен е чест да получа високото отличие. Това е самопризнание освен за моя труд, само че и за труда на всички мои сътрудници, с които съм се борил в пожари и бедствия.  Бъдете смели, само че не и безразсъдни. Нека с никого от вас, скъпи сътрудници, да не сменяем един огнен момент за момент безкрайност, и постоянно да се връщаме при своите близки.

В раздел " Контролна активност " награди получиха мл. контрольор Александър Генчин, шеф на УПБЗН – Септември, мл. контрольор Иван Минков от РСПБЗН-Чепеларе, контрольор Велизар Михов от РСПБЗН – Казанлък и контрольор Божидар Манчев от РСПБЗН – Плевен.

Гл. контрольор Пламен Иванов, началник  на РСПБЗН – Велико Търново и контрольор Владимир Иванов от РСПБЗН-Видин завоюваха състезанието в раздел " Превенция “. 

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов награди със специфична статуетка контрольор Ризван Кьоров от РСПБЗН – Кърджали и мл.експерт Валентин Иванов от РДПБЗН-Бургас за проявен подвиг при осъществяване на служебните им отговорности. 

Победител в раздел " Пожарогасителна и избавителна активност “ за младши изпълнителски длъжности е мл. специалист Цветан Косев от РСПБЗН-Габрово. Негов подгласник стана мл. специалист Динко Тодоров от РСПБЗН-Димитровград.

В раздел " Пожарогасителна и избавителна активност “ за управителни, експертни и изпълнителски длъжности е комисар Тошко Тошев, зам.-директор на СДПБЗН.

В рамките на церемонията бяха връчени и оценки на още седем почтени българи, които през миналата година имат принос за обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията. По традиция награди получиха и най-хубавите доброволци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР