Изключително съм озадачен от това, че се обжалва процедурата за

...
Изключително съм озадачен от това, че се обжалва процедурата за
Коментари Харесай

Стаменов: Озадачен съм, че се обжалва процедурата за ремонта на Хуманитарната гимназия

„ Изключително съм заинтригуван от това, че се апелира процедурата за ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив. Това само и единствено стопира периодите и удължава процеса. Да приемем, че в един миг започва, ще може след преустановяване на това обжалване в границите на месец и половина да бъдат прегледани всички документи “. Това съобщи кметът на регион „ Централен “ Георги Стамено, по време на разкриване на реновирана детска площадка на ОУ „ Д-р Петър Берон “ в Пловдив.
Прочетете още
Припомняме, че поръчката за ремонта на Хуманитарната гимназия претърпя провал и срокът бе продължен поради неучтивост в количествено-стойностните сметки. Както TrafficNews писа, комисията към региона са в профил грешките и са удължили периода до 3 октомври. Тогава обаче асеновградската компания „ Запрянови – 03 ” пусна тъжба в Комисия за защита на конкуренцията по едно от изискванията за поръчката.

„ Говорим за постройка, в която учат две учебни заведения по едно и също време и за над 2000 деца. Трябва по този начин да правим строително-монтажните действия, че да ги синхронизираме с техните ваканции и да не прекъсваме просветителния развой. Те няма да бъдат пестени по време на самия ремонт “, добави Стаменов.

Той разясни, че в границите на месец и половина след преустановяване на облажването на „ Запрянови – 03 “, ще може да се встъпи с разглеждане на офертите, препоръчани от кандидатствалите компании. Приоритетни ще бъдат тези с най-бързи периоди и най-ниска цена.

Пред сходен проблем е изправен и ремонтът на детска ясла 18 „ Вълшебно детство “, съобщи още Стаменов. Оказва се, там още веднъж е постъпило обжалване на процедурата освен това от същата компания „ Запрянови-03 “.

Детската ясла има утвърдени строителни бумаги и е бил стартиран развой по търсене на реализатор, съобщи Стаменов.

 „ При оповестена процедура имаше три компании, взели присъединяване. В един миг четвърта компания, която не е декларирала желанието си да извършва това СМР, апелира метода на оповестяване на процедурата. Тя счита, че изискването, че Общината няма да даде задатък при строителства - е дискриминационно. Лично моето мнение е, че Община Пловдив би трябвало да заплаща само и единствено тогава, когато е получила нужното СМР – не предплатено. Това ще даде опция солидни компании, които имат нужния потенциал да взимат поръчки и да ги осъществят “, разяснява кметът на „ Централен “.

Припомняме, че планът планува повсеместен ремонт на постройката на „ Вълшебно детство “, която от десетилетия не е била реновирана главно. Предвидени са слънчеви панели, саниране, както и повсеместен ремонт на външните площи. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР