Изключително съм изненадан от постиженията и големия интерес на учениците

...
Изключително съм изненадан от постиженията и големия интерес на учениците
Коментари Харесай

Японският посланик приятно изненадан от интереса на учениците в Ловеч към родината му

Изключително съм сюрпризиран от достиженията и огромния интерес на учениците към нашата страна и нашия език, сподели посланикът на Япония в София Негово Превъзходителство господин Нарахира Хироши, който посети Ловеч на 18 май 2023 година Той имаше срещи с кмета Корнелия Маринова, посети СУ „ Тодор Кирков “, където възпитаници учат японски език в клуб за занимания по ползи, прегледа Покрития мост и Художествената изложба „ Проф. Теофан Сокеров “, оповестиха от общината.

На публична среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова дипломат Нарахира описа, че България е доста забавна за японците с културната среща на Изтока и Запада. По думите му това не може да се види в Париж или Лондон. България е с богати естествени и исторически дадености, които са основа за развиването на богат културен и исторически туризъм. Той посъветва да се сформират повече общи пакетни дестинации и да се разпространяват измежду японските туристи.

Кметът на Ловеч му описа за обновената туристическа платформа в интернет и какво следва още да се направи. Посланик Нарахира Хироши получи картина на Покрития мост, нарисувана от Паола  Стоева. Нека днешната  среща бъде като мост сред нашите две страни, сподели кметът Корнелия Маринова.

В диалога взеха присъединяване ръководителят на ОбС  в Ловеч Петър Цолов и зам.- кметът Даниел Колев. В японската делегация бе и госпожа Кономи Нагашима, културен аташе на посолството.

С самун и сол бе посрещнат посланикът от учениците в  СУ „ Тодор Кирков “. Специална стратегия бяха подготвили за японските посетители домакините, част от нея беше японска детска ария. Дърво с пожелания имаше във фоайето, на което гостите написаха своите послания към учебното заведение.

След приветствените слова посланикът посети час по японски език, беседва с децата, като се интересуваше с какво Япония е забавна за тях. След това прегледа и активността на други клубове.

Директорът на учебното заведение Росица Маринова връчи на гостите особено направен плакет във връзка 80-годишнината на образователното заведение.

На конференция дипломат Нарахира Хироши изрече задоволството си от срещите, похвали кметът на града и изрази вяра връзки с Ловеч да се развиват. Той сподели, че в очите на японците България е мощен позитивен облик, свързва се с българското кисело мляко, с празника на розата и сумиста Котоошу. Директорът на учебното заведение Росица Маринова описа, че в клуба за занимания по ползи „ Японски език и просвета “ вземат участие 13 деца от 5 и 6 клас под управлението на учителката  Моника Стоянова.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР