Изключително рядък видеоклип е уловил момента, в който 60-годишна баба“

...
Изключително рядък видеоклип е уловил момента, в който 60-годишна баба“
Коментари Харесай

Изключително рядко видео показва как китът „баба“ косатка убива голяма бяла акула в брутално сбиване

Изключително необичаен видеоклип е уловил момента, в който 60-годишна „ баба “ косатка убива огромна бяла акула край крайбрежията на Южна Африка.

Фаталното сборичкване в океана е снимано като част от лимитираната поредност на National Geographic „ Queens “ – и необикновен клип, който обиколи онлайн, демонстрира по какъв начин косатката, на име София, бързо се нахвърля против акулата и изваждане на дъвка от него. Учените считат, че това е първият път, когато една косатка е снимана да убива огромна бяла акула.

Косатката, както са известни още косатките, се блъска в хълбока на акулата, причинявайки голям пръсък във водата. И макар че акулата се опита да избяга, София закръжи обратно, с цел да я нападна още един път, до момента в който не се поддаде на пострадванията си.

доктор Крис Лоу сподели пред ABC News: „ Косатките са доста умни животни. Те са доста мощни и в някои случаи евентуално даже по-мощни от бяла акула. “ Той добави: „ Често мислим, че белите акули са най-големият див звяр в океана, до момента в който косатките в действителност са т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР