Изключително рядък, пурпурно-розов диамант, е продаден на търг в Женева

...
Изключително рядък, пурпурно-розов диамант, е продаден на търг в Женева
Коментари Харесай

Огромният розов диамант, който постави рекорд

Изключително необичаен, пурпурно-розов елмаз, е продаден на търг в Женева за 26,6 милиона швейцарски франка в сряда (11 ноември), съобщи Reuters. Аукционната къща Sotheby`s дефинира скъпоценния камък като " същинско знамение на природата ".
 Диаманти за милиони в нощта на Оскарите
Диаманти за милиони в нощта на Оскарите

Кои бяха най-диамантените звезди

Добит от съветския производител на диаманти Alrosa през юли 2017 година, той е изрязан от най-големия розов кристал, откриван в миналото в страната.

Диамантът " Духът на розата " е кръстен на театър, изпълняван от Ballets Russes (Руски балет) и именитият му танцьор Васлав Нижински през 1911 година.

Досега ослепителният минерал е показван в Хонконг, Сингапур и Тайпе.

on Oct 12, 2020 at 1:10am PDT

Преди продажбата му, Sotheby`s пресмята, че безупречният объл драгоценен камък може да донесе сред 23 милиона - 38 милиона $.

Наддаването стартира от 16 милиона $ и завършва на 21 милиона $, плюс комисионната. Купувачът е давал своите предложения по телефона, защото е поискал е да остане неизвестен.

Ръководителят на търга и специалистът по бижута Беноа Репелин, декларира, че този елмаз и продажбата му слагат връх. Камъкът с тегло 14,83 карата е най-големият розов елмаз в този пъстър клас, който в миналото е бил предлаган.

on Nov 11, 2020 at 1:05pm PST

През последните години цветните скъпоценни камъни се ценят изключително високо като клас активи измежду най-богатите кръгове, а розовите диаманти с високо качество са най-голямата допустима драгоценност.

В началото на ноември обаче, мината Argyle в Западна Австралия, която е международен водач в добиването и предлагането на розови диаманти, спря произвеждане заради привършване.

След тази вест Тобиас Корминд, шеф на водещата онлайн диамантена бижутерска къща в Европа 77 Diamonds планува, че " късметлията покупател би могъл да завоюва от покачващите се цени на розовите диаманти през идващите години, защото в този момент те станаха още по-редки. "

on Nov 11, 2020 at 1:06am PST

Естествено оцветените диаманти имат характерна решетъчна конструкция, която пречупва светлината по метод, който образува цветни, а не прозрачно-бели камъни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР