“Изключително правомощие на президента е да си назначава служебния кабинет.

...
“Изключително правомощие на президента е да си назначава служебния кабинет.
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Радев нямаше да е президент без Нинова и социалистите


“Изключително пълномощие на президента е да си назначава служебния кабинет. В същото време, значимо обвързване на всеки партиен член, още повече на членове на Националния съвет, е да съблюдават устава на Българска социалистическа партия.” Такъв коментар във връзка с тримата служебни министри от Българска социалистическа партия направи членът на Изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков в предаването “Офанзива” по Nova News.

Той акцентира, че в устава на партията категорично е записано - когато има предложение за министри, те би трябвало да бъдат одобрени от Националния съвет. Ерменков изясни, че там не е записано служебни или не служебни министри, при което има очевидно нарушаване на устава.

“В момента сме в обстановка, в която социалисти уволняват социалисти, членуващи даже в една и съща партийна организация. С какво оказва помощ това делене на едни социалисти и на други социалисти?”, разяснява Таско Ерменков във връзка с служебния кабинет.

Според него сега има опити да бъде разграничена Българска социалистическа партия. “Тези опити няма да съумеят. Тя е на 131 години и продължава да съществува”, безапелационен бе той.

По неговите думи тази президентска двойка нямаше да бъде определена без гласовете на Българска социалистическа партия. Когато Румен Радев беше номиниран, дори натрапен, за президент от Корнелия Нинова, той беше незнаен и с помощта на дейната работа на социалистите, той стана прочут и бе избран”, напомни Ерменков.

“Едно от правилните неща, които президентът сподели по отношение на наследството на държавното управление, е обстановката в енергетиката. Там ситуацията не е по никакъв начин розово”, счита социалистът.

По неговите думи, в случай че не седнем и не разберем, че газ може да има на всички места, само че първо, той би трябвало да стигне до България и второ, би трябвало да бъде на търпима цена, нещата освен ще вървят към апокалипсис, а занапред можем да разберем какво значи студено и мрачно.

“Ако нямаме газ, което значи, че топлофикациите няма да могат да работят и хората няма да има с какво да се отопляват, с изключение на на електрическа енергия, ние освен, че можем да имаме режим на електрическата енергия, може да имаме срив на електроенергийната система”, изясни енергийният специалист от Българска социалистическа партия.

Според него всеки търг за доставки на газ, който не изключва евентуални снабдители, е потребен, в случай че задачата е търсене на най-изгодните и най-оптималните условия за неговата доставка. Ерменков изясни, че и сега получаваме газ от “Газпром”, само че плащаме комисионни, което го оскъпява.

“Успех за Българска социалистическа партия на изборите ще бъде това, в случай че хората схванат, че гласувайки за Българска социалистическа партия, не гласоподават за управлението на партията, за президента или за някой различен, а гласоподават за едно обществено бъдеще, потвърдено от нашата политика”, сподели в умозаключение Таско Ерменков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР