Изключително право на премиера е да извършва смени на министри

...
Изключително право на премиера е да извършва смени на министри
Коментари Харесай

Пеевски: Президентът трябва веднага да подпише указа за външния министър

Изключително право на премиера е да прави смени на министри и заместник-министри, подчерта Пеевски. " Щом е решил по този начин Главчев, Даниел Митов би трябвало да бъде външен министър ", категоричен е съпредседателят на Движение за права и свободи. 

" Призоваваме, не може в тази обстановка България да седи без външен министър. Доколкото виждам не е запълнен съставът и на зам.-министрите . Това министър председателят би трябвало да го свърши незабавно , а президентът да извърши Конституцията и да не я нарушава. Не разбирам забавянето на неговия декрет ", сподели още Пеевски.

Той уточни, че в никакъв случай не се е срещал със земеделския министър , който през вчерашния ден министър председателят предложи да бъде заменен. По думите на Пеевски той самият в никакъв случай не е заставал зад кандидатурата му .

Освен това съпредседателят на Движение за права и свободи не съжалявал за измененията в Конституцията. " Ние можем да оказваме цялостен надзор над това служебно държавно управление през залата, през комисиите и през всички пълномощия, които имаме като народни представители ", добави той. 

Пеевски призова сътрудниците си от ПП-ДБ " да не се отхвърлят от всички хубави неща ", които са създали дружно.

Той добави, че си приказва с премиера Димитър Главчев , само че посочи, че с него приказват и другите политически водачи.

По отношение на отстранения като основен секретар на МВР  Живко Коцев Пеевски дефинира това като " най-големия корупционен скандал, който сме имали в България ".  

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР