Изключително нестабилна е ситуацията в страната, заяви преди връчването на

...
Изключително нестабилна е ситуацията в страната, заяви преди връчването на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки

Изключително нестабилна е обстановката в страната , съобщи преди връчването на за сформиране на държавно управление вицепрезидентът Илияна Йотова , представена от БНР.

" Всички чакат третия мандат и както всички чакат третия мандат, има към този момент партии, които несъмнено се обявиха като искащи да го получат и на другия ден всички останали споделят, че няма да вземат участие ", разяснява тя.

По думите на вицепрезидента има огромна заплаха от доста сериозна политическа рецесия. Йотова предизвести, че може да се стигне до това страната ни да не успее да се оправи с Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), с оперативните стратегии и с други значими решения, които следва да бъдат взети.
 Тошко Йорданов разстила безпристрастен терен за третия мандат
Тошко Йорданов разстила безпристрастен терен за третия мандат

Няма правилен ход за излизане от рецесията, тъй като средата е шизофренна

Тя направи коментара си в Белоградчик, където гостува за празника на града.

По-късно информация за визитата й беше оповестена и от пресцентъра на президентството. По думите й България има потребност от устойчиво държавно управление с ясна управническа стратегия. " Уморихме се от сделки по манастири и от сглобки ", разяснява тя. Според нея политическата рецесия в страната се отразява най-много най-вече върху локалната власт и жителите. " Колкото и да са амбициозни кметовете, активността им е доста подвластна от националната власт ", счита вицепрезидентът. Илияна Йотова приканва за законодателни промени, които да разширят пълномощията на локалната власт.
анкета
Ще роди ли кабинет 50-то Народно събрание?
Да, би трябвало Да, спечелилият е явен Все ще сглобят нещо Третият мандат е ключът Надежда всяка оставете
Да, би трябвало

Да, спечелилият е явен

Все ще сглобят нещо

Третият мандат е ключът

Надежда всяка оставете

А ето и част от обръщението й към жителите на Белоградчик във връзка днешния им празник: " Вярвам във възхода на Северозапада. През последните години се написаха доста тактики за този край, само че техният триумф е обратнопропорционален на резултатите. Вярвам в разцвета на вашия край не поради тактиките в папки, а поради всички вас, вашето родолюбие и усърдие. "

Йотова похвали кмета Боян Минков и общинското управление за упоритостта и силата да развиват Белоградчик. По-късно тя откри изложбата на Ваня Ставрева " Картички с истории от Видин и Белоградчик " с сбирка от над 100 пощенски картички с изгледи от Видин и Белоградчик от края на XIX в. доникъде ХХ в.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР