Изключително недопустимо е заведение да събира такса "празен стол", независимо

...
Изключително недопустимо е заведение да събира такса "празен стол", независимо
Коментари Харесай

Ангелкова: Такса "празен стол" е немислима, независимо от ситуацията

Изключително неприемливо е заведение да събира такса "празен стол ", без значение от обстановката. Това съобщи пред медии в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила във връзка случая в града, при който Miloz Fish & Grill начисли на клиенти 80 лева в допълнение към сметката, тъй като на масата им останали четири незаети стола.

Министерството на туризма направи светкавична инспекция още в сряда вечерта. Тя сподели, че заведението в Созопол, начислило таксата, дава отговор на избраната му категория от две звезди. Неговото уверение обаче е на името на различен ресторант, по тази причина през предишния месец заведението е стартирало процедура за смяна на събитията, сподели министърът. Тя напомни, че ден по-рано по предписание на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила е осъществена инспекцията на заведението както от специалисти на Министерството на туризма, по този начин и от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и от Националната организация за приходите (НАП).

Независимо от обстановката, сходна такса е немислима, безапелационна бе министър Ангелкова. И разяснява, че в случай че има нарушение на публичния ред, следва да се алармира до Министерство на вътрешните работи, а не да се търсят "иновативни " способи. Те извънредно доста вредят на българския туризъм, уточни министърът. Тя означи, че е значимо, когато бъде направена смяна в събитията, кметът на общината да попълни всички данни на заведението в Националния туристически указател, който е наличен на страницата на министерството. По този метод ще има налична информация за потребителите.

Заради нелоялна комерсиална процедура се чака Комисията за отбрана на потребителите да санкции притежателя на Miloz Fish & Grill. Много е значимо такива обстановки да не се повтарят, безапелационна бе министър Ангелкова.

По мотив постъпил сигнал за липса на достъп на инвалиди на някои от морските плажове министър Ангелкова разгласи, че на стопаните на линиите – концесионери и наематели, ще бъде разпоредено в най-кратък период да вземат нужните ограничения и където е належащо, да доизградят уреди, улесняващи хората с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР