Изключително красивият фонтан пред поликлиниката в район Тракия ще бъде

...
Изключително красивият фонтан пред поликлиниката в район Тракия ще бъде
Коментари Харесай

Фонтанът пред поликлиниката в “Тракия“ възкръсва за живот през лятото

Изключително красивият шадраван пред поликлиниката в регион " Тракия " ще бъде възобновен за живот през лятото. Инициативата е на районния кмет Костадин Димитров с поддръжката на зам.-кмета с сектор просвета Пламен Панов.
Прочетете още
" Още през 2021 година направихме изследване, имахме оферта от няколко компании, тъй че имаме наблюдаване. Въпросът е като се случи това нещо, че би трябвало да има някаква поддръжка. Важно е да се договорим с поликлиниката и да имаме тяхната помощ, с цел да не натоварваме в допълнение общинското дружество " Градини и паркове ", сподели Костадин Димитров и уточни, че всяка водна повърхност заблатясва и би трябвало да има поддръжка с препарати.

" Чисто механически фонтанът се нуждае от хидроизолация, както и да се инсталират няколко дюзи. Трябва да бъде възобновена и мозайката, само че това ще се случи следващата година, тъй като няма средства, а и създателят - маестро Трифон Неделчев, е доста зает ", прецизират от районната администрация.

Липсват тесери от прелестната мозайка на Трифон Неделчев и Маргарита Томова,  която е част от водна каскада. Реставрацията им ще бъде осъществена следващата година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР