Изключително интересна и атрактивна е програмата на двадесет и второто

...
Изключително интересна и атрактивна е програмата на двадесет и второто
Коментари Харесай

Пловдив – център на комуникационната индустрия

Изключително забавна и атрактивна е програмата на двадесет и второто издание на ФАРА.

Официалното разкриване е на 8 юни от 12:30 часа в зрителната зала в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив, който се трансформира в средище на информационната промишленост в границите на събитието.

Непосредствено по-късно стартират представянията и първия кръг журиране на категориите, част от Творчески фестивал, както и категорията Медийна акция от Медийния фестивал.

На 9 юни от 10:30 до 12:30 в огромната конферентна зала е първият уъркшоп „ Talking Brands – Цялост и цифрово приложение “, който ще бъде воден от Велина Мавродинова, графичен дизайнер и арт шеф с над 30-годишен опит, и Апостолос Болкас, цифров пълководец и създател на Digiheroes, цифрова маркетингова компания. Предназначен е за тези, на които всекидневно се постанова да основават или развиват наличия за марки, подобаващ е за дизайнери, текстописци или бранд мениджъри, чиято работа е основаването и развиването на бранд наличия.

По същото време в зрителната зала са планувани забавни представяния и полемики. Програмата стартира с ADC*E – The Best of European Design & Advertising Awards 2021 – Gold Winners Screening. От 12:00 часа е дискусионният панел на Redlink.bg: RedChair Talks: „ Къде ми е бюрото? “, в който ще вземат участие Десислава Олованова – CEO McCann София, Мая Миланова – HR експeрт, управител и co-founder на mindhire.me и Любов Кирилова- съосновател и треньор, Happiness Academy. От 14:00 до 15:00 часа Практика ще представи  The Art of Presentation с Мартин Димитров, Йордан Жечев и Радослав Бимбалов, а след тях доктор Румяна Желева ще запознае участниците с идеята на маркетинга с идея. Вторият ден ще приключи с спорен панел „ ГИЛДИЯ “ – концепция, която се осланя на нуждата от колаборация сред всички страни в информационната промишленост.

В рамките на третия ден от фестивала (10 юни) от 10:00 до 15:00 часа в конферентната зала, рекламна организация New Moment New Ideas Company – София провежда специфичен уъркшоп “Agency-Client Business Relation: Partnership or Segregation? ”, предопределен за представителите на организации и клиенти от приблизително и високо управническо равнище. Сред тематиките, които ще бъдат наранени са водещите международни трендове в бизнес връзките сред организации и клиенти, потребностите на клиентите и услугите, които получават от организациите в България, процесът на взаимно основаване на стойност, оценяването на триумфа и приноса на обособените участници в основаването на интегрирани маркетингови връзки и избягването на смъртоносната серпантина в връзките сред организация и клиент. Уъркшопът ще се води от двама преподаватели от New MBA – Creative Business School Belgrade – Наташа Джурджевич и Ненад Лозович.

По същото време зрителната зала на Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив ще събере задграничните гост-лектори. В 10:00 часа е първото показване на Ion Cojocaru “Lutz ”, Content Director, McCann Worldgroup Romania – „Netflix for brands“, следван от Jörg Riommi, Chief Creative Officer, Publicis Groupe CEE с „ Why win? How to avoid turning ad festivals into „ awards for awards sake ” и Peter Horrocks CBE с “The regulators are coming ” – how increasing controls on digital content pose challenges for media and marketeers. В 13:00 часа  Maksym Lazebnyk CEO, All-Ukrainian Advertising Coalition ще показа рекламната промишленост в Украйна по време на война. В 14:10 Мария Тойчева, Strategy Leader, STORiO by Economedia и журналистът от Капитал Сирма Пенкова ще ни отведат на странствуване с „ Пътеводител на метавселенския рекламист “. Непосредствено след тях Ирина Недева от АЕЖ-България и доцент Ралица Ковачева от Fact Check ще разясняват „ Хибридната война и дезинформацията “.  „ EMBRACE THE GLITCH. Seeing the moments to zig not zag “ е тематиката която ще бъде показана от Lizi Hamer, Executive Creative Director, No2ndPlace; Regional Creative Director @Octagon, Sponsored by noblegraphics, Powered by See It Be It Bulgaria. Лекционната част приключва с „ The Future And The Power of Listen “ и стратега Симеон Маринов. От 19:30 часа е първата част от церемонията по награждаването на спечелилите.

11 юни, последният ден от ФАРА 2022, ще стартира в 12:00 със SAATCHI CIRCLE – презентации на участниците пред журито. По покана на B+RED в програмата на съботния ден, 11 юни, от 13:00 часа на сцената ще се качат Moritz Grub и Lena Gahn от Amsterdam Berlin с лекция на тематика „ Driving Creative Excellence “. Веднага по-късно са планувани въпроси и отговори с журито. Кулминацията е от 19:00 часа със заключителна гала по награждаване на спечелилите във ФАРА 2022. Входът ще е с предложения.

От 8 до 11 юни гостите ще могат да прегледат ADC*E Exhibition – The Best of European Design & Advertising Awards 2021, както ФАРА 2022 Изложба, която показва рекламните форми, участващи в състезанието.

Благодарение на поддръжката на Нова Броудкастинг Груп и дъщерното й сдружение Нет Инфо като съществени спонсори на фестивала, креативната, маркетинговата и рекламната професионална общественост ще се събере още веднъж дружно, с цел да показа хрумвания, опит и да отличи най-хубавите достижения на българската реклама и образци за подражателство за гилдията.

ФАРА 2022 се провежда от Българската асоциация на информационните организации. Проектът е част от стратегия Наследство на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР