Изключително интензивен отново е трафикът от камиони в района на

...
Изключително интензивен отново е трафикът от камиони в района на
Коментари Харесай

Тежко задръстване от камиони към Дунав мост блокира пак международен булевард в Русе

Изключително натоварен още веднъж е трафикът от камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе. Опашката от транспортни средства доближава към 20 километра, оповестиха за Българска телеграфна агенция от граничния пункт. 

Работещи в региона и водачи на леки коли и камиони недоволстват, защото интернационалният бул. " България " в посока " Дунав мост " още веднъж е блокиран. По думите им причина за това са недобросъвестни водачи и липса на задоволителен надзор.

" Пълна лудница е. От 14 часа съм на опашката. Пътувам от Варна за Букурещ към този момент три дни. Срамота ", съобщи Костадин Костадинов, водач на камион. По думите му камионите се редят в двете ленти в платното на интернационалния бул. в посока " Дунав мост ", тъй като няма кой да ги управлява.

" Има спящи водачи, които са паркирали на пътя. Колегите ги изпреварват и се получава запушване. Чуждите жители вършат каквото си изискат в нашата страна, а в Румъния за сходно нарушаване взимат шофьорски книжки ", сподели Костадинов.

Проблемът с километричните опашки е от години, само че безхаберието е цялостно и никой не се заема да облекчи трафика, разясняват от транспортни компании.

Ростислава Методиева, която е управител екип в куриерска компания, чийто централен офис се намира на бул. " България ", съобщи, че сходно нещо не би се случило в никоя друга страна.

" Тотален блокаж е. Възмутени сме. Положението е за жандармерия. Тотално безхаберие. Проблемът може да се реши организационно. Със сигурност органите на реда разполагат и с хора, и с запас да контролират придвижването и да отпушат тапата. Има камиони и тирове, които са на опашката от 21.00 часа нощес. Нашите камиони с колета не могат да влязат в склада. Не можем да си вършим работата. Чакаме камиони с колета, които трябваше да дойдат в 2.00 часа тази нощ, а още ги няма ", изясни Методиева.

Интензивният трафик на камиони и задръстването, което се получава, основават проблем и за градския превоз на Русе.

От граничния пункт оповестиха, че камиони се стопират и в региона на град Бяла, само че защото са многочислени, това не води до облекчение на трафика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР