Изключително интензивен е трафикът от камиони в района на ГКПП

...
Изключително интензивен е трафикът от камиони в района на ГКПП
Коментари Харесай

20-километрова опашка от камиони на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Изключително натоварен е трафикът от камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе. Опашката от транспортни средства доближава към 20 километра, оповестиха зот граничния пункт.

Работещи в региона и водачи на леки коли и камиони н едоволстват, защото интернационалният бул. " България " в посока " Дунав мост " още веднъж е блокиран . По думите им причина за това са недобросъвестни водачи и липса на задоволителен надзор.

" Пълна лудница е. От 14:00 часа съм на опашката. Пътувам от Варна за Букурещ към този момент три дни. Срамота ", съобщи Костадин Костадинов, водач на камион. По думите му камионите се редят в двете ленти в платното на интернационалния бул. в посока " Дунав мост ", тъй като няма кой да ги управлява.

" Има спящи водачи, които са паркирали на пътя. Колегите ги изпреварват и се получава запушване. Чуждите жители вършат каквото си изискат в нашата страна, а в Румъния за сходно нарушаване взимат шофьорски книжки ", сподели Костадинов.

Ростислава Методиева, която е управител екип в куриерска компания, чийто централен офис се намира на бул. " България ", съобщи, че сходно нещо не би се случило в никоя друга страна.

" Тотален блокаж е. Възмутени сме. Положението е за жандармерия. Тотално безхаберие. Проблемът може да се реши организационно. Със сигурност органите на реда разполагат и с хора, и с запас да контролират придвижването и да отпушат тапата. Има камиони и тирове, които са на опашката от 21.00 часа нощес. Нашите камиони с колета не могат да влязат в склада.

Не можем да си вършим работата. Чакаме камиони с колета, които трябваше да дойдат в 2.00 часа тази нощ, а още ги няма ", изясни Методиева. Интензивният трафик на камиони и задръстването, което се получава, основават проблем и за градския превоз на Русе. 

От граничния пункт оповестиха, че камиони се стопират и в региона на град Бял а, само че защото са многочислени, това не води до облекчение на трафика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР