Изключително интензивен е трафикът на леки автомобили и автобуси за

...
Изключително интензивен е трафикът на леки автомобили и автобуси за
Коментари Харесай

Ад на ГКПП "Кулата" заради деца, сърби, украинци и молдовци

Изключително натоварен е трафикът на леки коли и рейсове за излизане от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Поради многочисления поток от леки коли, чиято колона излиза отвън зоната за надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", е подхваната спомагателна организация на работа – леките коли се обработват на три трасета, рейсовете и товарните коли на по едно трасе, което е и оптималният потенциал на ГКПП-Промахон. На излаз граничните инспекции се правят от оптимален брой чиновници (б.р. 8 чиновници, включително и шеф смяна) при налични четири работни станции.

В огромна част от леките коли и рейсовете пътуват малолетни и малолетни български граждани-непридружавани от родители, чиято обработка е по-забавена заради инспекцията на декларациите-съгласия от отсъстващите родители и наложителната им инспекция в системата за граничен надзор.

Немалка част от пътникопотока са и жители на трети страни - главно Сърбия, Молдова и Украйна, които се обработват наложително и от гръцките служители на реда. Това също довежда до от време на време запушване на трасетата от леки коли, чакащи да получат документите си от гръцка страна.

При периодическото изчистване на придвижването на рейсовете, неотложно на четвърта лента стартира и пропускането на леки коли. Граничните инспекции се правят оптимално бързо и на излаз се пропущат приблизително към 10 автомобила за минута. Групово дело „ Гранична полиция " предлага на водачите да употребяват и различния граничен пункт с Гърция през ГКПП-Илинден.
Източник: " Стандарт "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР