Изключително голям проблем при превозите е граничният пункт, който се

...
Изключително голям проблем при превозите е граничният пункт, който се
Коментари Харесай

Аделина Милтенова: Голям проблем при превозите е граничният пункт, където се губи много време

Изключително огромен проблем при транспортите е граничният пункт, който се минава, тъй като там се губи доста време и това нарушава режима на работа на всеки един водач. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” Аделина Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи у нас.

По думите ѝ доста е значимо да се види престоят на граничния пункт на рейса, с цел да се откри дали пътуването е проведено като нощен преход.

„ Най-вероятно сътрудниците са тръгнали сутринта рано от Истанбул, само че имайте поради, че „ Капитан Андреево” е извънредно тежка за прекосяване граница, т.е. там може да са имали и 5 часа престой на граничния пункт, което води до там, че към този момент имаме нощен преход. Пътувайки до Одрин, за там употребяваме по двама водачи наложително, макар че са 350 км, тъй като престоят на граничния пункт е убийствен”, означи Милтенова.

Тя добави, че единствено преди три седмици е пътувала и са стояли пет часа на граничния пункт и то на българската граница.

По думите ѝ може да се направи инспекция в какъв брой часа е тръгнал рейсът от Истанбул и какъв е бил престоят на граничния пункт от единия до другия пункт.

Тя разясни, че няма характерни условия за организацията според от това дали преходът е нощен, или дневен.

„ Изискването е да има двама водачи наложително, има дестинации, на които се постанова водачите да бъдат трима, според от километрите, само че тук в тази ситуация приказваме за двама водачи. В един подобен пробег работният ден на водачите, когато са на двойна езда, както се назовава на нашия език, това е 21 часа пробег. Максимално допустимото време за шофиране на един водач е сред 9 и 10 часа. Почивката на всеки 4,5 часа е 45 минути, тя може да бъде разграничена на две почивки – едната 15 минути, втората наложително е 30-минутна. Когато сложим времето за шофиране и времето за почивки, това е времето, в което те могат да шофират”, добави специалистът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР